Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan "Erken seçim diyorlar sabrın varsa Haziran 2023’e kadar bekleyeceksin Bizim yapacak daha çok işimiz var."dedi.

Partisinin grup toplantısında "Tek vaatleri Tayyip Erdoğan’ı indirmek olan bir muhalefete millet iktidarı vermez." diye konuşan Erdoğan "önlerine geleni tek adamlıkla suçlayanların kendi partilerinde oynadıkları tek adamcağız rolünü tebessümle izlediğini" belirtti.

Erdoğan "Bir de halkçılık diyerek kendilerini halkın içinde bizi de sarayların içinde sefa süren olarak göstermeye çalışmıyorlar mı işte orası artık sözün bittiği yere dönüşüyor. Bu zatları şimdiye kadar milletimizin içinde pek görmedik. Ama biz hayatımızın her döneminde olduğu gibi şimdi de milletimizin içindeyiz." diye konuştu.

CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu'nu hedef alan açıklamalarını sürdüren Erdoğan şunları söyledi:

"Taciz, tecavüz, hırsızlık skandallarının üzerini örtmek için hem bize hem milletimize hakaretlerin dozunu artırmaya başladı. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış misali, özür dileyecek yerde işi pişkinliğe vuruyor. Yalan olduğu defalarca ortaya konmuş konuları utanmadan, arlanmadan tekrarlayanlara pişkin denmez de ne denir?"

"Cumhuriyetin ilk partisini, bölücü örgütün payandalığını üstlenen yüksek siyaset oyunlarını millet başlarına geçirecektir."

"Önlerine geleni tek adamlıkla suçlayanların kendi partilerinde oynadıkları tek adamcağız rolünü tebessümle izliyorum."

"SSK’nın başında bu adam bulunmadı mı SSK’nın başında bulunduğu zaman hastanelerde hastalarımızın ne hale düştüğünü tabi şimdi Z kuşağı bilmiyor. Bay Kemal’in döneminde biz hastaneler rehin alınan vatandaşları gördük. Bunları bizim milletimize anlatmamız gerekiyor. O dönemde maalesef ölülerimiz bile rehin alınıyordu."

MİLİTAN TARTIŞMASI  

"Bu ara bir militan lafı tutturdu gidiyorlar. Bunlara göre Cumhur ittifakı ve AK Parti tepeden tırnağa militan. Aslında bunlara göre milletin kendilerine oy veremeyen yüzde 75’in tamamı militan. Bu anlayışa göre CHP’ye oy vermeyen hiç kimse şeref, onur namus sahibi olma hakkına da sahip değildir. Nitekim militan dedikleri kesimlere ağızlarını köpürte köpürte bu ithamları yöneltiyorlar."

DESTEK ÖDEMESİ  

Erdoğan ayrıca, "Lokanta, restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan ve 2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olanlara destek ödemesi yapılacağını" belirtti.