Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sabah Davutoğlu'nun başkanlık sistemiyle ilgili seçim bildirgesini okuduğunu söyledi. 5 saat sonra kendi kendisini yalanladı.

Erdoğan, sabah Slovenya'ya hareketinden önce yaptığı konuşmada Başkanlık Sistemi ile ilgili detayların yer aldığı AKP'nin seçim bildirgesini okuduğunu söyledi, 5 saat sonra Slovenya'da kendi söylediğini inkar etti.

Cumhuriyet.com.tr’de yer alan haberine göre, Slovenya'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"BEN DE BİZZAT ORADA KENDİM DE OKUDUM"


Burada şunu çok açık net söylemek durumundayım; biz geçen hafta Sayın Başbakanla bunları konuştuk ve Sayın Başbakan'da başkanlık sistemi ile ilgili olarakta bizzat kaleme aldığı, oradaki sisteme yönelik anlayışını baya da detaylı ele almış. Ben de bizzat orada kendim de okudum. Kendi kanaatlerimi de ifade ettim. Öyle zannediyorum ki bu çerçevede kendileri seçim bildirgesinin içine başkanlık sistemi ile ilgili düşüncülerini yansıtacaklar. Böylece hükümetimizin, iktidar partisinin başkanlık sistemine yönelik anlayışı, bu orada yerini alacaktır. Bu benim için, şahsen çok çok olumlu bir gelişme. 

5 SAAT SONRA: ''BEN SEÇİM BİLDİRGESİNİ OKUDUM' DİYE BİR BEYANIM OLMADI

''Ben seçim bildirgesini okudum' diye bir beyanım olmadı. Sadece Sayın Başbakan, başkanlık sistemiyle ilgili düşüncelerini benimle paylaştığını ve bizzat başkanlık sistemiyle ilgili bölümü kendisinin yazdığını, yazacağını bana söyledi. Benim de düşüncelerimi bu noktada istedi. Ben de düşüncelerimi kendisiyle paylaştım. Fakat muhalefet eğer seçim beyannamelerini bana gönderirse, ben kendilerine memnuniyetle yardımcı okurum. Hele hele başkanlık sistemiyle ilgili gönderirse, çok daha benim için de isabetli olur. Çünkü bu mesafe almaktır.''