Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 Unesco Ahi Evran Anma Yılı-Ahi Evran İzinde Esnaf Buluşması'nda ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığı konusundaki sıkıntıyı biliyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Raflardaki fahiş fiyatın önüne geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“SALGIN EN ÇOK ESNAFIMIZI ETKİLEDİ”

2 yıldır dünyaya ağır darbe vuran salgın bizi de etkiledi. Bu süreçten etkilenenlerin başında esnaf ve ticaret erbabımız geliyor. Ağustos sonu itibariyle 2021 yılında 140 bin esnaf ve sanatkara faiz indirimli kredi temin edildi. Kredi ödemeleri ertelendi. Gelişmiş ülkelerin bile ciddi sarsıntılar yaşadığı dönemde kayıplarımızı kısa sürede telafi ederek yolumuza devam ediyoruz. Sıkıntılarımız, dertlerimiz yok mu? Elbette var. Ama çok çalıştığımızda üstesinden gelemeyeceğimiz hususlar değil.

“DÜNYANIN EN YÜKSEK BÜYÜME RAKAMLARINA ULAŞTIK”

Aldığımız tedbirler ve hayata geçirdiğimiz uygulamalar sayesinde dünyanın en yüksek büyüme rakamlarına biz ulaştık.

“HAYAT PAHALILIĞI KONUSUNDAKİ SIKINTIYI BİLİYORUZ”

Öte yandan enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığı konusundaki sıkıntıyı biliyoruz. En kısa sürede enflasyonu kontrol altına alarak raflardaki, etiketlerdeki fahiş artışların önüne geçeceğiz

“ŞEKER PANCARI FİYATI HAYIRLI OLSUN”

(Şeker pancarı alım fiyatının 336 liradan 420 liraya yükseltilmesi) Yüzde 25'lik bir artışı ifade eden alım fiyatımızın hayırlı olmasını diliyorum.