Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Düşünce Suçları Müzesi'nin Utanç galerisindeki yerini aldı.

Erdoğan’ın müzelik olmasına, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerinin söyledikleri sözler nedeniyle yargılanıp mahkum edilmeleri için yaptığı çağrı neden oldu.

Erdoğan 28 Temmuz’daki konuşmasında şunları söylemişti:

“Ben parti kapatılması olayını doğru bulmuyorum. Fakat bu partinin yöneticilerinin bu işin bedelini ödemeleri gerekir diyorum. Fert fert, birey birey. Anayasanın 14. maddesi çok şeyler sağlıyor. Dokunulmazlık zırhından bunları sıyırmak suretiyle, terör örgütünü kendi arkasında gösterenler, ‘biz sırtımızı şuraya buraya dayıyoruz’ diyenler bu ifadelerin bedelini ödemelidirler.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, teröristlerden de onları destekleyen sözde siyasetçi, sözde aydın, sözde sivil toplum kuruluşu temsilcisi herkesten de şehitlerimizin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir. Burada herhangi bir geri adım atma söz konusu olmayacaktır."

NEDEN ‘MÜZELİK’ OLDU?        

Müze, Erdoğan’ın “Utanç” sırasında yer almasının nedenini şu ifadelerle açıklıyor:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel seçim öncesinde cumhurbaşkanlığının Anayasal yansızlığını çiğnemiş, il il dolaşıp mitingler düzenleyerek HDP'nin barajın altında kalması için uğraşmıştı. HDP 80 milletvekiliyle meclise girince erken seçime gidilmesi için elinden geleni yapmaya başlamıştı. Attığı son adım, HDP yöneticilerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için savcıları harekete geçirmek oldu. Müzemizde çoktan hak ettiğiniz yere hoş geldiniz."

Not: 28 Şubat döneminde İstanbul Belediye Başkanı iken, söylediği bir manzume bahane edilerek hapse girmiş, Girişimimiz onun suç sayılan sözlerini yeniden yayınlayıp savcılara kendimizi ihbar etmek yoluyla suçuna iştirak etmiş, çok sayıda dava açılmış, girişimcilerimiz kendilerini yargılatmıştı.”

ERDOĞAN YALNIZ DEĞİL       

Aynı Utanç sırasında Erdoğan’ın yanı sıra, MHP Genel Başkanı Bahçeli, Erdoğan’ınkine benzer bir çağrısı, Bülent Arınç bazı gazeteleri hedef gösteren beyanı ve Başbakan Davutoğlu, gösteri hakkının izne bağlı olduğunu iddia eden sözleri nedeniyle “müzelik” olmuşlardı.

POİTİKACILARA UYARI           

Müzenin ana avlusuna girişte şöyle bir uyarı duyuluyor: “Politikacılar, lütfen ağzınızdan çıkan sözlere dikkat edin. Aleyhinize delil olarak kullanılabilir ve ertesi gün kendinizi bu müzede bulabilirsiniz”. (Bianet)

Müzeyi ziyaret etmek için tıklayınız.