Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen görüşme sona erdi. Kremlin Sarayı'ndaki Temsil Salonu’nda yapılan görüşme TSİ 14.00'te başladı ve yaklaşık 2.5 saat sürdü. 


Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan da katıldı.

Görüşmenin ardından iki lider, basın mensuplarının sonrularını cevapladı.
Putin, "Enerji alanında verimli şekilde işbirliği yapıyoruz. Türkiye Rus vatandaşların tatil yapmayı sevdiği bir mekan. Görüşmede uluslararası konuları, özellikle Suriye'yi ele aldık" dedi.

Erdoğan, düşürülen Türk jetine ilişkin Rusya ile bilgi paylaşımıyla ilgili, "Paylaştığımız belge yok, ama bilgi noktasında olayların ilk olduğu anda Sayın Başkanla  benim telefon görüşmem vardı. Bu telefon görüşmesinde Sayın Başkanın (Putin’in)bana aktardığı bilgiler vardı, ben de kendilerine bizim belgelere dayalı bilgileri aktarmıştım. Aramızda bilgi paylaşımı budur" dedi. 
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov daha önce ‘elimizdeki belgeleri Türk makamlarına verdik’ açıklaması yapmıştı. 

Bir Rus gazeteci ise Erdoğan'a "Türkiye, Esad rejiminin tenkitçisi, Rusya ise Suriye'de istikrar istiyor. Esad görevi bırakırsa ülkede kaos olmaz mı?" diye sordu. Erdoğan bu soruya ise şöyle cevap verdi:

"Suriye'nin, bölgenin istkirarı noktasında ihtilafımız yok. Suriye'nin bölünmesine kesinlikle karşıyız. Ama Suriye'de otokratik yapının bir neticesi olarak öldürülen insan sayısı şu anda 18 bini buldu. Kendi halkını acımasızca öldüren bir rejim var. 40 bin göçmen bizim ülkemizde, 150 bin Ürdün'de, 20 bin Lübnan'da. Böyle bir tablo karşısında bir değerlendirme yapıyoruz. Olması gereken, halkın iradesi Suriye'de neyi istiyorsa o olsun. Esad'dan sonrasının kararını Suriye'nin dışında başka ülkeler vermesin. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve özellikle 5 daimi üyeye önemli görevler düşüyor. Cenevre'de yapılan toplantı, aslında önemli bir yol haritası. Bu istikamette atılacak bir adımla netice alınabileceğine inanıyorum. Fakat sürecin uzaması, orada baba Esad'ın yaptığı katliamların bir neticesini getiriyor. Bizim isteğimiz; katliamlar dursun. Barış Suriye'ye egemen olsun, halkın iradesiyle Suriye huzur bulsun"


Erdoğan'ın konuşmasının ardından Putin de "Türkiye’nin  Cenevre eylem grubu görüşmesinde alınan kararları destekliyoruz. Bu, barış için çok önemli bir temeldir" diye konuştu.