Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ve Belçika ziyaretleri dönüşünde uçakta yer alan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Gül ve Davutoğlu arasındaki "Pensilvanya ziyareti polemiği" ile ilgili olarak "Ahmet Bey'in Pensilvanya'ya gitmesinden benim bilgim var. Benden bu konuda izin almıştır . Zaten izin alması gereken makam benim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında polemik konusu olan, Davutoğlu'nun 2013'teki "Pensilvanya ziyareti" için, kendisinden izin alındığını söyledi.

Gül ile Davutoğlu'nun farklı açıklamaları hakkında. "Cumhurbaşkanımızla bu konuyu görüştüler mi doğrusu bilmiyorum" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ahmet Bey’in Pensilvanya’ya gitmesinden benim bilgim var. Benden bu konuda izin almıştır ve oraya gitmiştir. Kaldı ki zaten oraya gitmesi konusunda izin alması gereken makam benim. Hem genel başkanı olduğum partinin bir mensubu olması aynı zamanda da o dönemde başbakan olmam hasebiyle.

O aralar zaman zaman bizim milletvekillerimizi Pensilvanya’ya götürme adeti başlamıştı. Bazen bakan da götürüyorlardı. Tezgâh derin, hedefler farklı, bunlar muhtemelen daha sonraki günlere yönelik adımlardı. Tabii bir dönemden sonra ben arkadaşlara ‘Pensilvanya’ya gitmeyeceksiniz’ demeye başlamıştım.

Çünkü rahatsız olmuştum. Fakat Ahmet Bey’in gidişi hatta hatta Zafer (Çağlayan) Bey de gitmiştir. Bunlar benim bilgim dahilindeydi. Tabii bu iyi niyetlerimizin hiçbiri karşılık bulmamıştır. Ahmet Bey döndükten sonra görüşmenin içeriğini bana anlatmıştı. Görüşmenin içeriğini söylemem doğru olmaz. Abdullah Bey’le aralarında ne geçmiştir bilmiyorum.”