Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin bayramlaşma toplantısında konuştu.

Erdoğan, ABD'nin YPG'ye yaptığı silah yardımını eleştirerek "NATO'nun yeniden gözden geçirilmesi lazım. Atılan adımların hepsi yanlıştır. Brüksel'deki toplantıda bunları gündeme getirdik. Bunları düzeltmemiz lazım ve düzelteceğiz. Ülkemize yönelik her türlü saldırıya kaynağında müdahale edeceğiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Suriye sınırlarımız boyunca bir terör koridoru kurma girişimini, Fırat Kalkanı Harekatıyla sekteye uğratmıştık.

Fakat dost bildiğimiz ülkeler Türkiye'nin bütünlüğünü tehdit eden terör örgütleriyle birlikte yürüme konusunda sakınca görmüyorlar. Hayati bir yanlış yaptıklarını anlayacaklar. Sınırlarımızda bir terör devleti kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

Türkiye bir çadır devleti değildir, herkes bunu bilmelidir. Türkiye'ye saldıranların başlarını inlerinde ezmeye devam edeceğiz. Bu adımların hepsi NATO'daki işbirliğine aykırıdır. NATO'nun yeniden gözden geçirilmesi lazım. Atılan adımların hepsi yanlıştır. Brüksel'deki toplantıda bunları gündeme getirdik. Bunları düzeltmemiz lazım ve düzelteceğiz. Ülkemize yönelik her türlü saldırıya kaynağında müdahale edeceğiz.

Meşru müdafaa hakkımızı engellemek isteyenlere mesajım şudur; terör örgütüyle yol yürürseniz bizimle bir geleceğiniz olmayacak çok iyi bilmelisiniz. Aynı şekilde ülkemizde darbe girişiminde bulunan terör örgütünün elebaşını ülkenizde bulundurarak Türkiye'nin gönlünde kapanmaz bir yara açıyorsunuz.

Geçtiğimiz 15 yılda türkiyeyi kronik sorunlarında kurtarıp, ülkemizi bu seviyeye getirme başarısını hep birlikte gösterdik. Manşetlerle çarpışa çarpışa, partimize kurulan tuzakları boza boza bu günlere ulaştık. Bu yola sadece başımızı değil, bedenimizi, vücudumuzu bütün ruhumuzu koyduk. Birileri gibi fildilşi kulelere kendimizi hapsetmedik.