Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grubunun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan Afrin harekatı nedeniyle savaşın halk sağlığına yönelik zararlarını hatırlatan açıklamaları nedeniyle yönetim kurulu üyeleri gözaltına alınan ve dün serbest bırakılan Türk Tabipler Birliği hakkında da bir soruyu yanıtladı.

Erdoğan, "Türk Tabipler Birliği'nin başındaki 'Türk' ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararıdır. Bir defa onun oradan hemen, süratle çıkarılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Türkiye Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey... Bakanlar Kurulu kararıyla meslek birliklerinin başındaki Türk, Türkiye ifadesini kaldıracağız" diye konuştu.

Erdoğan, Amerika'nın, PYD ve YPG 'ye silah desteğine karşı, uluslararası hukuk kapsamında Türkiye'nin bir girişimi olup olamayacağına yönelik soru üzerine, "Bunların her türlü çalışmasını yapıyoruz, yapacağız. Gerek ikili görüşmeler, gerek uluslararası mahkemeler noktası; bunların değerlendirmelerini yapıp atmamız gereken adımları da atacağız" dedi.