Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rakka operasyonu, 15 Temmuz darbe girişimi ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) öncülüğündeki Rakka operasyonuna değinen Erdoğan, “Fırat Kalkanı harekatına bir virgül attık, bunun devamı gelebilir. Biz izliyoruz şu anda. Rakka'da DEAŞ terör örgütü var. Şu anda ABD, iki terör örgütüyle, bunun birisi siyasi ayak, birisi eylem ayağı, yani PYD, YPG... 'Ben' diyor, 'YPG ile Rakka'yı halledeceğim'. Biz kendilerine birçok şeyleri anlattık. Bunları tekrar burada anlatmaya gerek yok, 'Peki halledeceksen buyurun hallet' dedik, hayırlı olsun 'Ama şunu da bilmenizi istiyoruz' dedik. 'Eğer Suriye'nin kuzeyinden ülkemize herhangi bir taciz olacak olursa o zaman da artık biz bundan sonra kimseyle bu konuları görüşmeyiz, kararımızı kendimiz veririz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gezi Direnişi’ne ilişkin tweetini eleştiren Erdoğan, “Daha dün Taksim'de yürüyüş yapıyorlar. CHP Milletvekilleri de orada Gezi'nin anmasını yapıyorlar. Gezi'de ne oldu? Ana muhalefetin başındaki zat tweet atıyor, herhalde birçok kardeşim o tweetleri okumuştur. Ne diyor o tweette? Çok enteresan. 'Dördüncü yıl dönümünü kutladığımız Gezi olaylarında hak ve özgürlük mücadelesi verenleri minnetle anıyorum.' diyor. Bu nasıl hak ve özgürlük mücadelesi ya? Yani bir şehri yakacaksınız, yıkacaksınız, polislerimizi şehit edeceksiniz, cam, çerçeve her şeyi indireceksiniz ve buna hak ve özgürlük mücadelesi diyeceksiniz. Size ne yapıldı ki hak ve özgürlük mücadelesi veriyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşmadan satırbaşları:

"7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili seçimlerinin sonuçları, AK Parti döneminde bin bir zahmetle ve fedakarlıkla tesis ettiğimiz istikrar ve güven ortamını tehlikeye düşürdü. Türkiye, koalisyon dönemlerinin sancılarını, krizlerini, kavgalarını tüm dehşetiyle yeniden kapısında buldu. 'Koalisyon da olur' diyenlere aslında o dönem bir cevaptı. Demek ki olmuyormuş. Hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğu elde edememesi, koalisyon için gereken uzlaşmanın da sağlanamaması üzerine cumhurbaşkanı olarak yetkimizi kullandık ve seçimleri malum tekrarladık.

Vatandaşlarımızın evlerine mahremlerine giren teröristlere aman vermedik.

Teröristler amaçlarına ulaşamadı. 15 Temmuz darbe girişimini başlatanlar karşılarında koskoca bu milleti buldu.

Özgürlüğümüze el uzatan hainlere bu ülkeyi bırakmadık. Teröristleri açtıkları hendeklere gömerek ülkemizi büyük bir badireden atlattık.

Darbenin bastırılmasından sonra tüm gücümüzle FETÖ’nün üstüne gittik. Ne kadar FETÖ mensubu varsa hepsinden hesap sormaya başladık, şu anda bir temizlik yapıyoruz.

RAKKA OPERASYONU

Fırat Kalkanı harekatına bir virgül attık, bunun devamı gelebilir.

Gerek Amerika gerek Rusya ile yaptığımız görüşmeler neticesinde gelinen bir nokta var. Bu nokta, bir yerde izleme noktasıdır. Bizim için izleme. Biz izliyoruz şu anda. Rakka'da DEAŞ terör örgütü var. Şu anda ABD, iki terör örgütüyle, bunun birisi siyasi ayak, birisi eylem ayağı, yani PYD, YPG... 'Ben' diyor, 'YPG ile Rakka'yı halledeceğim'. Biz kendilerine birçok şeyleri anlattık. Bunları tekrar burada anlatmaya gerek yok, 'Peki halledeceksen buyurun hallet' dedik, hayırlı olsun 'Ama şunu da bilmenizi istiyoruz' dedik. 'Eğer Suriye'nin kuzeyinden ülkemize herhangi bir taciz olacak olursa o zaman da artık biz bundan sonra kimseyle bu konuları görüşmeyiz, kararımızı kendimiz veririz, nasıl Cerablus'ta, Rai'de, Bab'da göbeğimizi kestik, adımı attıysak bundan sonra da adımı atarız' dedik.

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

Daha dün Taksim'de yürüyüş yapıyorlar. CHP Milletvekilleri de orada Gezi'nin anmasını yapıyorlar. Gezi'de ne oldu?

Ana muhalefetin başındaki zat tweet atıyor, herhalde birçok kardeşim o tweetleri okumuştur. Ne diyor o tweette? Çok enteresan. 'Dördüncü yıl dönümünü kutladığımız Gezi olaylarında hak ve özgürlük mücadelesi verenleri minnetle anıyorum.' diyor.

Bu nasıl hak ve özgürlük mücadelesi ya? Yani bir şehri yakacaksınız, yıkacaksınız, polislerimizi şehit edeceksiniz, cam, çerçeve her şeyi indireceksiniz ve buna hak ve özgürlük mücadelesi diyeceksiniz. Size ne yapıldı ki hak ve özgürlük mücadelesi veriyorsunuz? Hak ve özgürlük mücadelesini vermek, Yeşilköy Havalimanından kaçarak Bakırköy Belediye Başkanının evine sığınmak mıdır?

EKONOMİ

İnşallah 2017 ekonomide, bana göre şu andaki tespitlerim bu, tarihi bir sıçrama yılı olacak.

Borsadaki yükseliş ve dövizdeki düşüş, piyasaların ekonomimize olan güveninin tam olduğuna işaret ediyor. Beyaz eşya satışlarındaki yükseliş gibi pek çok emare ekonominin çarklarının giderek daha hızlı dönmeye başladığını da gösteriyor. Buradan MÜSİAD üyeleri başta olmak üzere tüm iş adamlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum; Ülkemize değer veriyorsak, ülkemizi seviyorsak, bu topraklara borcumuzu ödemek istiyorsak, şimdi harekete geçme zamanıdır. Daha çok çalışacağız.

İstihdam seferberliğinin meyvelerini yavaş yavaş almaya başladık.

İş adamlarımıza diyoruz ki tüm imkanlarınızla, tüm cesaretinizle yatırım yapın, üretin, ihracatı zorlayın, istihdamı artırın. Böylece siz de kazanın, ülkemiz de kazansın.

Devletimizi yıkmaya yönelik bir darbe girişimi oldu, Batı hala bize akıl vermeye çalışıyor, kusura bakma Batı"

OHAL

Buradan iş adamlarımıza çağrıda bulunuyorum. Daha çok çalışacağız. Gün yatırım günü. Müteşebbis yatırımcı ruhunu kaybetmesin. Böyle bir zamanda yatırım şansını değerlendirirsen gelecek daha iyi olacaktır. Siz de kazanın ülkemiz de kazansın. Siyasi istikrar diyenler için de o meseleyi 16 Nisan'da hallettik

Birileri hala Olağanüstü Hal var diye sızlanıyor. Olağanüstü Hal girişimcilerin yatırımcıların önünü mü kesiyor, yoksa önünü mü açıyor. Eskiden patron fabrikasına giremiyordu. Biz geldik fabrikalarınızın kapısını açtık. OHAL sadece terör için var, terörist olmayan için OHAL yok hükmünde. Terörle mücadelenin gerektirdiği kadarıyla bu uygulama devam edecek. Hükümetimiz yatırım yapmak isteyenler için ciddi teşvikler sağlıyor.

Türkiye 2002'den bu yana 183 milyar dolar uluslararası yatırım çekmiş bir ülkedir. 14 yılda Avrupa'da istihdam sayısını bizim kadar artıran başka bir ülke yok.”