Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO krizi için "Bazı yanlışlar vardır ki bunları aptallar değil ancak alçaklar yapar" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Rize 6. Olağan İl Kongresi için geldiği Rize Kapalı Spor Salonu’da konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Norveç’teki NATO tatbikatında düşman tablosunda Atatürk ve kendisinin isminin yer almasına değindi. Erdoğan “Norveç’teki NATOtatbikatında sergilenen terbiyesizliği takip ettiniz. Bazı yanlışları aptallar değil ancak alçaklar yapar” yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Norveç’teki NATO tatbikatında düşman tablosunda Atatürk ve kendisinin isminin yer alması nedeniyle 40 askeri geri çektiklerini açıklamıştı.

İdlib operasyonun tamamlanacağını söyleyen Erdoğan, Afrin’e ve Kandil’e operasyon düzenleneceği sinyali verirken, Körfez’deki sorunları da Türkiye’nin çözeceğini öne sürdü.

Erdoğan, “Suriye'de İdlib operasyonunu da tamamlayacağız, Afrin'i de kurtacağız, Münbiç'i de asıl sahiplerine teslim edeceğiz. Diğer bölgeleri de terör örgütlerinden temizleyeceğiz. Irak'ta, Kandil başta olmak üzere ülkemize yönelik terör eylemlerinde kullanılan ne kadar bataklık varsa hepsini kurutacağız. Libya'da oynanan oyunlara seyirci kalmayacağız. Körfez'de çıkartılmaya çalışılan kardeş kavgasını engellemek, ateşi alevlendirmek için çıkarılan mezhepçilik fitnesini söndürmek üzere tüm gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

NATO SKANDALINI APTALLAR DEĞİL ALÇAKLAR YAPAR

Hem içeriden hem de dışarıdan saldırılara maruz kalıyoruz. Bu saldırılar şahsımıza ve partimize değil, ülkemizedir, milletimizedir. Tüm saldırılara merhum Mehmet Akif’in ifadelerindeki ruhla karşı koyuyoruz: Bu yol hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz. Daha dün Norveç’teki NATO tatbikatında sergilenen terbiyesizliği takip ettiniz. Bazı yanlışları aptallar değil ancak alçaklar yapar. Bu da öyle bir hadisedir. Bu terbiyesizliği NATO içinde varlığını bir süredir takip ettiğimiz çarpık bir bakışın dışa vurumu olarak anlıyoruz.”

NATO’NUN GÜVENİRLİĞİ SORGULANIYOR

 Suriye’den ülkemize yönelik tehditlerin zirveye çıktığı bir dönemde füze savunma sistemlerini geri çekerek Türkiye’ye yönelik bir saldırı durumunda harekete geçilmeyebileceği intibasını veren NATO’nun güvenirliği, tüm üye ülkeler nezdinde sorgulanır hale gelmiştir. Biz kendi güvenliğimizi sağlamak için Rusya’dan S400 hava savunma sistemleri almaya kalktığımızda, ittifakın önde gelen kimi ülkeleri tarafından ortaya konan tepki de bu çarpıklığı teyit eder mahiyettedir.

‘AFRİN’DE AYNI ADIMLARI ATACAĞIZ’

Fırat Kalkanı Harekatı ile zaten her şey görüldü. Bundan sonraki süreçte de şimdi İdlib'de aynı adımları atıyoruz. Afrin'de aynı adımları atacağız. Kim ki bize en ufak bir tacizde, tehditte bulunur, bunun hesabını sorarız. Biz 911 kilometre sınırımız olan bir ülkeden bu tehdidi alacak, sessiz kalacağız, 12 bin kilometreden buraya birileri gelip buraya müdahale edebilecek. Bu nasıl iş? Bizim yaptığımızdan daha doğal, daha tabii ne olabilir?

‘S-400’LERİ ALDIK, O İŞ BİTTİ’

Suriye'den ülkemize yönelik tehditlerin zirveye çıktığı bir dönemde füze savunma sistemlerini geri çekerek Türkiye'ye yönelik bir saldırı durumunda harekete geçilmeyebileceği intibasını veren NATO'nun güvenirliği, tüm üye ülkeler nezdinde sorgulanır hale gelmiştir. Biz kendi güvenliğimizi sağlamak için Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almaya kalktığımızda, ittifakın önde gelen kimi ülkeleri tarafından ortaya konan tepki de bu çarpıklığı teyit eder mahiyettedir. NATO'ya diğerlerine açıkça ifade ediyorum. Biz S-400'leri aldık, iş bitti.

'KANDİL'İ KURUTACAĞIZ'

Suriye'de İdlib operasyonunu da tamamlayacağız, Afrin'i de kurtacağız, Münbiç'i de asıl sahiplerine teslim edeceğiz. Diğer bölgeleri de terör örgütlerinden temizleyeceğiz. Irak'ta, Kandil başta olmak üzere ülkemize yönelik terör eylemlerinde kullanılan ne kadar bataklık varsa hepsini kurutacağız. Libya'da oynanan oyunlara seyirci kalmayacağız. Körfez'de çıkartılmaya çalışılan kardeş kavgasını engellemek, ateşi alevlendirmek için çıkarılan mezhepçilik fitnesini söndürmek üzere tüm gücümüzle çalışacağız.