Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan Adana mitinginde konuştu.

Erdoğan, Adana mitinginde hükümet bloğunun karşısındaki muhalefeti ‘bayrak ve ezan düşmanı’ olarak niteledi.

Ayrıca 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde polisin plastik mermili, biber gazlı saldırısı sırasında yükselen protesto seslerini ve o anda ezan okunmasını video gösterimiyle alandakilere izleterek, “Ezana terbiyesizlik ettiler. Bunların tek ittifakı ezan bayrak düşmanlığıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'da vatandaşlara seslendi. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Cumhur İttifakı günübirlik çıkar ittifakı değildir. 3-5 belediye daha fazla kazanmak için kurulmuş değil. Biz bu ittifakı sınırlarımıza dayanan terör örgütlerinin saldırıları karşısında saflarımızı sıklaştırırken kurduk.

Sen anca FETÖ'cülere sığınır, tankların arasından gidersin. Hepsi kayıtlarda kaçak yerin yok. Bu bayrağa, ezana tahammülü olmayanlarla karşı bir ittifakla seçime giriyoruz. Güya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup Ezan-ı Muhammedîyeye terbiyesizlik ettiler.

Biz gönüller kazanmak için çalıştığımızı söylüyoruz. Onlar ise bayrağımıza ve ezanımıza saygısızlık yaparak istiklalimize istikbalimize saldırıyor. Bunların tek ittifakı ezan bayrak düşmanlığıdır. Bunlar hiç İstiklal Marşı'mızı okumamışlar. Bunlar kalpleriyle de zihinleriyle de bu vatana bağlı değiller.

Ezana sahip çıkmayanlar bu ülkeye de sahip çıkmaz. Düşman kapımıza dayandığında 15 Temmuz'da darbecileri alkışladıkları gibi onları da alkışlarlar.

Bu ülkede vatan, millet, bayrak, ezan düşmanı kim varsa hepsinin karşısında olmak bizim namus borcumuzdur. 3-5 oy için onlara göz yumarsak ecdadımızın da çocuklarımızın da yüzüne bakamayız. 31 Mart'ta milletimiz bunlara hak ettiği dersi verecektir.

31 Mart akşamı zillet ittifakını çıldırtacağız. 4,5 yıl daha ülkemin başındayım. Adana'da da büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle bu hizmeti vermeye devam edecek.

Son 17 yılda Adana'ya 45 katrilyon yatırım yaptık. Adana da 6 bin 250 kişilik yeni yurt binaları da açacağız. Bu yıl içinde stadyumu tamamlıyoruz, eski stadyumun yerine de millet bahçesi yapacağız. Ceyhan'da yaklaşık 40 bin vatandaşımıza yeni istihdam oluşturmak istiyoruz. Tekstilciler, mobilyacılar için küçük sanayi siteleri kuruyoruz.

9 kez seçime girdi hep kaybetti. Orada olduğu gibi bırakamıyor. Bırak, git, CHP'ye bu zulüm yeter artık.

Tek parti devrinden kalan bu kafanın hak ve özgürlük diye bir derdi yok. Bunlar bu."