Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de konuştu.

Konuşmasında Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, "Sipariş bir CD, bir kaset. Onunla geldiler. Her şeyi anlatmamıza rağmen 'FETÖ'yle müşterek çalışma, oradan gelen bir sipariş, buraya geldiler. Sen olmasan ülke rahatlar ama senin ne olduğunu anlatıyoruz ki millet sandığa giderken oy zaiyatı olmasın. Ey Kılıçdaroğlu, senin gidecek yerin bile yok. " diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Biz evet diyoruz ama hayır diyenleri de anlayışla karşılıyoruz. Biz buyuz. Bunlar hayatları boyunca demokrat olamadılar. Malum kasetle geldi, 7 kere seçim kaybetti. Şimdi sekizincisini kaybetmeye hazırlanıyor. Sandıklar evetle patlayacak mı? Ondan sonra inanın, bu yine gitmez ha.

Şimdi örtülü darbe diyor ya. Bunların oturdukları koltuklar zaten sipariş. Böyle bunlar siyasetin içinde yoğrula yoğrula, kazıya kazıya gelmediler. Sipariş bir CD, bir kaset. Onunla geldiler. Her şeyi anlatmamıza rağmen 'FETÖ'yle müşterek çalışma, oradan gelen bir sipariş, buraya geldiler. Diyorsun ki "Atatürk'ün kurduğu partinin başkanıyım." İyi, güzel. Güle güle kullan.

Gazi Mustafa Kemal, CHP'nin başındayken Cumhurbaşkanı değil miydi, devam edelim. İnönü CHP'nin başındayken Cumhurbaşkanı değil miydi. Dersini çalışmamışsın. Tarih bilgisinden bu kadar yoksunsun. Ben olmasam ne anlatacaklar diyor? Sen olmasan ülke rahatlar ama senin ne olduğunu anlatıyoruz ki millet sandığa giderken oy zaiyatı olmasın. Ey Kılıçdaroğlu, senin gidecek yerin bile yok.

Bak Kılıçdaroğlu sen başında olduğun partinin bile geçmişinden bîhabersin. Sen tarih bilgisinden toksunsun. İl başkanlarınızın vali olduğu dönemleri biliyoruz. biz. Şimdi çıkıyor. Cumhurbaşkanı bütün akrabalarını atayacak. Ya geç onu geç. Göreve geldiğimde 36 bakan vardı. Bunu 25'e indirdim Ülkemin mali noktada ekonomisi bunu gerektiriyordu.

Bu Kılıçdaroğlu'nun döneminde siz gençler yaşınız yetmez SSK'ların halini biliyoruz değil mi? Kullanılmış galoş satılıyordu 25 bin liraya bu insanlara galoş! Savaş Ay da makarasını geçiyor ha! Bir de bizim hastanalerimize bakın. Mukayesesi kabil mi? Elhamdülillah. Nerelerden nerelere geldik. Sedye yok araçla gidiyorsun koridorlarda. Mersin, Balıkesir, Isparta, Yozgat oralar da açıldı. Bütün büyükşehirlerde İzmir de dahil hepsine açacağız. Onlar yalan yanlış konuşur. Ama biz icraatımızla konuşuruz. İnşaallah 16 Nisan'dan sonra daha başka bir İzmir, daha başka bir Türkiye...

Türkiye'nin göz göre göre sürekli arıza veren bu sistemle devam etmesi vatanseverlik olamaz. Onun için hani diyorsunuz ya Avrupa Avrupa duy sesimizi. İşte şimdi duysun. müreffeh, güçlü Türkiye için evet mi?