Halkların Demokratik Partisi’nin 30 Mayıs’taki İstanbul Kazlıçeşme mitingi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı Yenikapı’daki Fetih kutlama programı yaklaşık aynı saatlerde olacak.

Aynı tarih ve saatte Cumhurbaşkanı’nın bir miting gerçekleştirmesinin manidar olduğunu ifade eden HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, demokratik olmayan bir yarış içerisinde olduklarını söyledi.

AKP'yi eleştiren Buldan, "Aynı tarih ve saatte Cumhurbaşkanı’nın bir miting gerçekleştirmesi gerçekten manidar bir durum. Cumhurbaşkanı da biliyor ki o tarihte ve kendisine yakın olan bir meydanda Halkların Demokratik Partisi’nin bir seçim mitingi gerçekleşecek. Buna denk bir tarih ve saat belirlemeleri tamamıyla Halkların Demokratik Partisi’nin mitingini boşa çıkarmak anlamına gelecektir, onlar açısından. Ama biz şuna inanıyoruz, halklar Cumhurbaşkanı’nın gerçekleştireceği mitinge değil halkların birlikte olacağı mitinge geleceklerdir dedi.” 

Demirtaş'ta Aydın mitingin'de yurttaşlara seslenerek, "Aynı gün, aynı saatte insanları çağırmak tarihi bir provokasyon yapmaktır. Ben buradan rica ediyorum; sizler vapurda orda burada AKP'liler ile karşılaşacaksınız orada AKP ile karşılaşacaksınız, onlara dokunun, selam verin kardeşçe selam verin. Onların derdi başka ‘HDP- AKP seçmenini nasıl birbirine düşürelim’ onların derdi bu. Ama eminim HDP'liler duyarlı olacak" dedi.

Demirtaş'ın o konuşması için TIKLAYIN