Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için yaptığı 'Fatih Sultan Mehmet' benzetmesine tepki gösterdi. Erdoğan, "Sen kimi, kime benzetiyorsun? Duvarlarımıza 'Zulüm 1453'te başladı' diye yazanlarla aynı yolda yürüyorsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Maraş Genişletilmiş İl Toplantısı'nda konuştu.

Burada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için kullandığı "1453'te Fatih aynı senin gibi 'Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul'u' dedi" ifadesini değerlendiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunlar Fatih'in kim olduğunu anlamamış, bilmiyorlar. Taksim olaylarında başbakanlık konutumuzun hemen karşısında duvara 'Zulüm 1453'te başladı' yazdılar. Meral Hanım sen kimi kime benzetiyorsun? 'Zulüm 1453'te başladı' diye duvarlarımıza bu yazıları yazanlarla aynı yolda yürüyorsun. Fatih kim, sizler kim?

Bir taraftan duvarlarımızı 'Zulüm 1453'te başladı' diyerek kirletenler, diğer taraftan Bezmialem Valide Sultan Camii'nin içine bira şişeleriyle girmek suretiyle, oradan Taksim'e yürüyenler... Meral Hanım, sen bunlarla berabersin. Bay Kemal o da yine aynı yürüyüşü yapanlardandı. Bizse Türk siyasetinin kalitesini düşürenlere aldırmadan, 84 milyonun tamamının huzuru için çalışmayı sürdüreceğiz."

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"Yangın ve sel felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Afet haberini alır almaz devletimizin tüm imkanlarını vatandaşlarımız için seferber ettik. Uçaklar, helikopterler, botlar, itfaiye araçları, arazözler, on binlerce personel ile felaket bölgelerine büyük bir çıkarma yaptık. Vatandaşın devletin yanında en çok görmek istediği zor günlerinde, afetzedelere 'Devlet nerede?' diye sordurmadık.

Devletimiz artık 80'lerin, 90'ların enkaz altında kalan devleti değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin gücüne bağlı olarak imkanları da genişlemiştir. Bugün artık ekonomisiyle büyük, hedefleriyle büyük, şefkati ve vicdanıyla büyük bir Türkiye Cumhuriyeti vardır.

AKŞENER'E TEPKİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı Fatih Sultan Mehmet'e benzetiyorlar. Bunlar Fatih'in kim olduğunu anlamamış, bilmiyorlar. Taksim olaylarında başbakanlık konutumuzun hemen karşısında duvara 'Zulüm 1453'te başladı' yazdılar. Meral Hanım sen kimi kime benzetiyorsun? 'Zulüm 1453'te başladı' diye duvarlarımıza bu yazıları yazanlarla aynı yolda yürüyorsun. Fatih kim, sizler kim?

Bir taraftan duvarlarımızı 'Zulüm 1453'te başladı' diyerek kirletenler, diğer taraftan Bezmialem Valide Sultan Camii'nin içine bira şişeleriyle girmek suretiyle, oradan Taksim'e yürüyenler... Meral Hanım, sen bunlarla berabersin.

'Z KUŞAĞI, Y KUŞAĞI' FALAN DİYORLAR YA HEPSİ ORADA'

Bu topraklarda fitne ateşini körüklemek isteyenler karşılarında Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin ferasetini buldu. 'Z kuşağı, Y kuşağı' falan diyorlar ya hepsi burada... Kahramanmaraş hiçbir provokasyona izin vermedi, oyuna gelmedi. Türkiye'nin ve Türk milletinin istikbali için çalışan tüm dava arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Kahramanmaraş'ta 7 güzel adamdan biri Merhum Erdem Beyazıt abimizdi. AK Parti'yi destekleyen tüm kardeşlerime şahsım, teşkilatım adına teşekkür ediyorum. İl ve ilçe başkanlarımızdan, kadın ve gençlik kollarımıza, sandık temsilcilerimize kadar her kademedeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 20 yıldır partimize emek vermiş her bir kardeşime şükranlarımı sunuyorum.

Ülkemize yönelik operasyonların tamamında birlik ve beraberliğinize sahip çıkarak bizlere güven verdiniz. Bu topraklarda fitne ateşini körüklemek isteyenler, karşılarında Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin ferasetini buldu. Türkiye'yi Suriyeleştirmeye çalışanlar, karşılarında birbirini Allah için seven edelerin dayanışmasını buldu.

'AK PARTİ MİLLETİN PARTİSİ'

Bizler yıllarca örselenmiş, yıllarda öz yurdunda garip öz vatanında parya muamelesi görmüş bir milletin umudu olarak kurulmuş bir partiyiz. AK Parti milletin partisidir. AK Parti, fabrikada ter döken işçilerin, tarlada çalışan çiftçilerin, helal rızık peşinde koşan babaların, bu ülkeye yıllarca hizmet etmiş emeklilerin, gecenin karanlığını dualarıyla aydınlatan alimlerin, geleceğe umutla bakan gençlerin partisidir.

Balkanlardan Türk Cumhuriyetlerine, Afrika'dan Asya'ya kadar tüm kardeşlerimiz ülkemizdeki gelişmeleri yakından takip ediyor. Milletimizin başına gelen felaketler onları da hüzünlendiriyor. Hiç endişeniz olmasın, terör saldırılarından 15 Temmuz darbe girişimine kadar yaşadığımız her kritik hadisede buna şahit olduk. 'One minute' duruşumuz Gazzeli, Kudüslü mazlumları da gururlandırdı. İşte bunun için her fırsatta AK Parti, sıradan bir parti değildir diyoruz. Bu hareketin kökleri Malazgirt'tedir, Söğüt'tedir, Dumlupınar, Sakarya, Çanakkale'dedir.

'CHP, KIŞKIRTMADAN İFTİRA DEVŞİRMEYE ÇALIŞIYOR'

Türkiye dair hesapların bozulanların, cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023'e giden süreçte daha da pervasızlaşacağı anlaşılıyor. Milletimizin iç barışını dinamitlemeye yönelik girişimlerin artması bunun açık örneğidir. CHP'nin fitilini ateşlediği, ittifak ortaklarının da Bizans benzetmeleriyle benzin döktüğü nefret siyaseti bu oyunun parçasıdır. Milletten umudunu kesen CHP, tıpkı 1960 darbesi öncesinde olduğu gibi yalandan, iftiradan, kışkırtmadan iftira devşirmeye çalışıyor. Başarılı olamayacaksınız. Milletimiz kuklayı da, kuklacıyı da gayet iyi görüyor. Allah'ın izniyle ne biz ne milletimiz bu oyuna gelmeyeceğiz. Ebedeli ve ezeli kardeşliğimizi CHP'nin kutuplaştırma siyasetine kesinlikle kurban etmeyeceğiz. Etnik kimlik üzerinden mezhep, meşrep, ideoloji üzerinden milletimizin arasına fitne sokulmasına göz yummayacağız. "