Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir gün arayla gerçekleştirdiği partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İdlib’e operasyon sinyali veren Erdoğan, "Son günlerde kasıtlı bir kampanya ile karşı karşıyayız İdlib'de artık son uyarılarımızı yapıyoruz. Ama şu ana kadar arzu ettiğimiz aşamaya gelmedi. Bir gece ansızın gelebiliriz. İdlib'de bir harekât an meselesidir" dedi.

Erdoğan, Gezi davası ile ilgili de konuşarak Osman Kavala için, “Dün beraat ettirmeye kalktılar” dedi.

Gezi eylemlerinin darbe girişimi olduğunu öne süren Erdoğan, "Her kim bu olayları masum bir çevre hareketi olarak tanımlıyorsa bu ülke ve milletin düşmanıdır. Toplumumuzu bölmeyi amaçlayan Gezi olaylarını milletimizle omuz omuza vererek bitirdik. Gezi'de başaramadıklarını 17-25 Emniyet Yargı girişiminde denediler. Bunu da bozduk. Bu defa Çukur eylemleriyle doğrudan topraklarımızı bölmeye çalıştılar. Bizim ve milletimizin gözünde Gezi'nin ve bu kalkışmanın önünde yer alanların hükmü asla değişmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan “FETÖ’nün siyaset ayağı” tartışması ile ilgili olarak "Bu ülkede FETÖ'yü terör örgütü olarak ilan edip ona savaş açan, şahsım ve AK Parti'dir" dedi.

Ana Muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski danışmanı Ahmet Caner Yenidünya'nın el sıkıştığı fotoğrafı duvara yansıtan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na 'FETÖ' eleştirisinde bulundu.

Erdoğan sözlerinin devamında, iyi Parti için kullandığı İP kısaltmasını kullanarak, "İP'in de danışmanlarında onlar var" dedi.

‘FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI TARTIŞMALARI’

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"FETÖ'nün bu ülkede anlaşamadığı görüşemediği tek lider Erbakan Hocamızdır. Erbakan Hocamızdan nefret ederdi. Hiçbir zaman da bir araya gelmemişlerdir. Şimdi Erbakan Hocamla beraber olduğunu iddia eden malum zat onun müritleriyle beraber yürüyor. İsmen zikretmem israf oluyor. Her gün birileri çıkıp FETÖ konusunda ahkam kesmeye çalışıyor. Allah diyen kitap diyen anmaz kılan eşi baş örtülü kim varsa onu tasfiye etmenin yollarını arıyor.

Başbakanlığım boyunca YAŞ'larda önüme tek bir FETÖ'cünün dosyası gelmedi.

"Meydanı demokrasinin kendilerine sunduğu zemini yalanlarıyla milleti zehirlemek için kullananlara asla bırakmayacağız. Türkiye'nin terörle mücadeleden ekonomi alana kadar her alanda mücadele verdiği şu dönemde ülkenin dikkatini dağıtıp enerjisini dağıtmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. 

CHP bir anda karşımıza en büyük FETÖ yandaşı olarak karşımıza çıktı. Hükûmetlerimiz döneminde ülkede bizim gibi düşünmeyen herkes gibi bunlara hukuk ve hakkaniyet sınırları içinde yaklaştık. Doğrusu ben de görüştüm. Bunu kaçırmama gerek yok. Ama Erbakan Hocamın bunlarla ilişkisi olmadığını da az önce ifade ettim."

"Süreç 2010'da başladı. İlk zamanlar bu yağının oluşturduğu tehdidi kendi çevremize dahi anlatmakta zorlandığımızı biliyorum. Hem siyasette hem bürokraside hem de nazımızın geçtiği sivil toplum yapılarında tespit ettiğimiz FETÖ'cüleri süratle tasfiye etmeye başladık. "

"İnsan bu şahsın evinin ve cüzdanının en gizli köşesinde 1 dolarlık bir banknot saklayıp saklamadığını da merak etmiyor değilim. Benim orada korumalarım gazi oldu. Bay Kemal senin bunlardan haberin var mı? O sat komandoları hepsi yakalandı. Ama bir kısmı Yunanistan'a kaçtı. Bana da adaya gitmemi tavsiye edenler oldu. Ben de o kardeşimize 'Bu topraklarda doğrum, bu topraklarda öleceğim' dedim. Eğer 15 dakika gecikme olsaydı bunlar bizi oralarda vuracaklardı. Ama biz o 15 dakika farkla helikopterimiz kalktı, Dalaman'a oradan da İstanbul'a ulaştık. Ey Kılıçdaroğlu sen hala milleti aldatmakla uğraşıyorsun. Kontrollü darbe. Evet kontrol sizde."

"Şayet darbe başarılı olsaydı ertesi gün Kılıçdaroğlu milletin karşısına hangi sıfatla çıkartılacaktı. Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ile ilişkisi 17-25 Aralık’la hızlanmış 15 Temmuz'un ardından da zirveye çıkmıştır."

"Her şey gibi siyasi duruşunun da yalan olması tabiidir. Çünkü nice ulusalcı, milliyetçi, liberal, Kemalist diye hatta nice şu veya bu İslami ekolden diye bilinen ismin aslında su katılmamış bir FETÖ'cü çıktığını gördük. Kemal Kılıçdaroğlu için de aynı endişenin içindeyim. "

"FETÖ’nün organizasyon şemasını tam olarak çıkaramadığımızı düşünüyorum, CHP Genel Merkezi'ne yeterince bakılmadığı anlaşılıyor. FETÖ'nün istismar ettiği bir takım düzenlemeler bahane edilerek doğrudan milli idare, Meclis doğrudan hedef alınmıştır. CHP yönetimiyle kimi eski askerlerin koç başlığını yaptığı bu oyun, geçmişte darbecilerin milli iradeyi ipotek altına alma yöntemlerinin bir başka versiyonudur."

"Biz FETÖ ile mücadeleyi başlattıktan sonra her geçen gün çıtayı daha da yükselttik. FETÖ'nün 40 yıllık birikimini riske atarak başlattığı darbe girişinin sebebi bizim kararlılığımız değil midir arkadaşlar?"

"Bunların bir kısmı Amerika'da, bir kısmı Almanya'da, Fransa'da Afrika'nın değişik ülkelerinde. Kendi ifadesiyle; 'Dünyanın 160 ülkesinde varız' diye. Böyle diyor. Böyle bir çalışma ve böyle bir serpilme olayı. Biz de bunları 160 ülkede kovalıyoruz. Bütün ulaştığımız liderlere bunları bize verin diyoruz. En son Pakistan'dakini de aldık. Orayı da temizledik. "

GEZİ PARKI DAVASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

"Taksim'deki Gezi Parkı'nda güya ağaç ve çevre hassasiyeti bahanesiyle başlayan olaylar millete ve devlete karşı sivil bir darbe halini almıştı. Bay Kemal aydınlık gençler diyor, bunlar aldatılmış gençler. O gençlere çevreci sıfatı verilerek bu ülkede milyonlarca ağaç diken bir iktidara ağaç sökme yaftası yapanlara ben sadece lanet okurum. Çağrıyı yapıyor mu Bay Kemal, yapıyor. Oraya avanesini topluyorlar. 3 ay boyunca kimi büyükşehirlerimizin meydanlarının yakılıp yıkıldığı bu hadisenin en küçük bir masum tarafı yoktur. Kimin ne olduğunu bilmeniz açısından bu çok önemli; bakınız bunlar masum bir ayaklanma hadisesi değildir. Bunlar ciddi manada perde arkasında saros türü bazı ülkeleri ayaklandırmak suretiyle oraları karıştıran tipler vardır. Onun da Türkiye ayağı malum içerideydi. bir manevrayla dün onu beraat ettirmeye kalktılar. Onunla beraber başkaları da bun işin içinde.

 ‘HER KİM BU OLAYLARI MASUM BİR ÇEVRE HAREKETİ OLARAK TANIMLIYORSA BU ÜLKE VE MİLLETİN DÜŞMANIDIR’

Sevsinler senin aydınlık gençlerini. Bunlar tamamıyla sayenizde aldatılmış gençler. Siz değil misiniz terörist olarak tescil edilmişlerin posterlerini, Atatürk Kültür Merkezi'ne asanlar siz değil miydiniz? AKM'nin Taksim'e bakan cephesinde bu posterleri görmedik mi? Kimler gerdi, kimler astı bu posterleri? Bay Kemal işte senin takımın yaptı. Sizin aydınlanmış gençleriniz bunlarsa yandık. Bizim aldatılmış gençlere ihtiyacımız yok.

"Her kim bu olayları masum bir çevre hareketi olarak tanımlıyorsa bu ülke ve milletin düşmanıdır. Toplumumuzu bölmeyi amaçlayan Gezi olaylarını milletimizle omuz omuza vererek bitirdik. Gezi'de başaramadıklarını 17-25 Emniyet Yargı girişiminde denediler. Bunu da bozduk. Bu defa Çukur eylemleriyle doğrudan topraklarımızı bölmeye çalıştılar. "

"Bizim ve milletimizin gözünde Gezi'nin ve bu kalkışmanın önünde yer alanların hükmü asla değişmeyecektir. Milletimiz müsterih olsun bu meseleyi de sonuna kadar kararlılıkla takip edecek, adaletin tecellisi için son nefesimize kadar mücadeleyi sürdüreceğiz."

"Türkiye'nin ve Türk milletinin aleyhine olan her kampanyanın olduğu gibi bunun da öncülüğünü CHP yapıyor. "

İDLİB

"Son günlerde kasıtlı bir kampanya ile karşı karşıyayız İdlib'de artık son uyarılarımızı yapıyoruz. Ama şu ana kadar arzu ettiğimiz aşamaya gelmedi. Bir gece ansızın gelebiliriz. İdlib'de bir harekât an meselesidir. "

"Avrupa Birliği'nin Libya ile ilgili olarak herhangi bir karar alma yetkisi yoktur. AB, durumdan vazife çıkarmanın gayreti içerisindedir. Oradan da kendine bir vazife çıkarıyor. Bu yetkiyi nereden alıyorsun? Böyle bir yetkin yok. Türkiye'nin konumu farklı. "

EKONOMİ

"Hâlâ ekonomi üzerinden bizi vurmaya çalışan densizler var, diğer alanlarda ne yaşarsak yaşayalım ekonominin dinamiklerini güçlü tutmaya hep önem gösterdik. Son bir buçuk yılda ekonomi alanında çok büyük ve tarihi bir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi en az sınırlarımızın dışında yürüttüğümüz harekâtlar kadar önemli görüyoruz. "

"Bizi kur faiz enflasyon şeytan üçgenine hapsederek teslim olmaya çalışanları bir kez daha hüsrana uğrattık. "

"Piyasa faizleri bakımından Gezi olayları dönemi seviyesinin daha gerisine ulaşmış durumdayız ey Geziciler bunu iyi öğrenin."

"Ülkemizle ilgili büyüme tahminleri sürekli olarak yukarı yönde revize ediliyor."

İTHAL SAMAN

Birileri ülkemizin saman ithal ettiği gibi bir yalanı tekrarlayabiliyor. Çok ağır bir ifade kullanabilirim de bu kürsüye yakışmaz. Türkiye İsviçre’den saman ithal ediyormuş. Bunlar sapla samanı ayırt edemedikleri için önlerine konan kağıtlarda yazanların ne anlama geldiğini kavrayamıyorlar. İsviçre’den kilosu 200 liraya ithal edilen ürünün adı hububat kapçığıdır. Bu özel bitki bir böceğin beslenmesi için kullanılıyor. Kıyılarak getirildiği için görüntüsü samana benziyor. Bay Kemal istersen pazar günü İzmir’deyiz açılışa davet edeyim gelebilirsin isabetli olur bu heyecanı sen de tat.

MİLLET KÜTÜPHANESİ AÇILIŞI

Yarın Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ni hizmete açacağımız müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. İkramlarımız sadece yarın için değil her zaman ücretsiz olacak. 24 saat burası gençlerimizin çalışacak olanların hizmetine açıktır. 5 milyon ciltlik bir kütüphane.

İki sondaj iki sismik araştırma gemimiz vardı. Şimdi Fatih ve Yavuz’un ardından üçüncü sondaj gemimizi de aldık. 11 bin 400 metre derinliğe inebilen 6. nesil ultra deniz sondaj gemisidir. Mart ayında ülkemize ulaşacak gemimizin test işlemlerinin ardından bu yıl içinde sondaja başlamasını planlıyoruz