Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dahil 9 milletvekilinin tutuklanmasıyal ilgili olarak "Önceki gün başlayan terör örgütü PKK'ya destek veren milletvekilleriyle ilgili süreç de böyle bir konudur. Terör örgütü PKK'nın boyutu Kandil'de değil, parlamentodaki uzantıları var" dedi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fahri Doktora töreninde konuşan Erdoğan'ın açıklamamasının bir bölümü şöyle: 

"Önceki gün başlayan terör örgütü PKK'ya destek veren milletvekilleriyle ilgili süreç de böyle bir konudur. Terör örgütü PKK'nın boyutu Kandil'de değil, parlamentodaki uzantıları var. Biz bu işin önünü açtık, bunlar ne yaptı? Bunlar bununla yetinmediler. İşte 7 Haziran'da 80 milletvekili yakaladılar, "Hadi otur da işine bak" dedik. 80 milletvekili aldıkları günün ertesinde halkı sokağa davet ettiler, 52 kişinin ölümüne neden oldular.

Esasen yaşanan hadise çok açık ve nettir. TBMM geçtiğimiz mayıs ayında istisnasız tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırdı, bu sadece onlara yönelik bir olay değildi. Şu anda Batı'nın ağzına bakıyorlar, Batı nasıl değerlendirmeler yapılıyor.

Genel başkanlar dahil, yargı safhasında dosyası olan vekiller ifadelerini vermeye başladı ancak bir siyasi partinin mensupları tahrik unsuru haline getirmeye çalıştı. Önceleri meydan okudular, "Dokunulmazlığımı kaldırın" dediler, daha sonra ne oldu sana? Aksini yapmaya başladılar. Dokunulmazlıklar üzerinde yargıya meydan okuyan bu densizlerin amacı Türkiye'yi uluslararası alanda zor düşürmek."