Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Kazan ilçesinde halka seslendi.

Erdoğan, “İşte inlerine girdik. Şimdi kaçıyorlar, kaçacak delik arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu dünyada biz, ebedi alemde de Rabbim onlara bunun hesabını soracaktır” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sürecinde “Kazan’da 9 şehidimiz var” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletin parasıyla alınan F-16’larla alçakça saldırdılar. Bunlar Ahmet'ti, Mehmet'ti, Hasan'dı… Kimdi vuran? Onlar da alçak, güya Ahmet, güya Mehmet, güya Hasan'dı…”

DARBE GİRİŞİMİ İDDİALARI

Erdoğan, darbe girişimini kendisinin yaptırdığına yönelik iddialar olduğunu söyledi ve “Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırdığımızda bunlar dünyanın ne olduğunu daha iyi görecekler” şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyada bazı ülkeler var ki; bunu benim bir oyunum olarak göstermeye çalışıyordu. Nasıl oluyor da ölüm için oyun tezgahlıyorsunuz. Arkamızdan helikopterle uçaklar geliyor. Nasıl bir oyun bu iş?” sorularını yöneltti.

KANAL İSTANBUL VE ÇANAKKALE

Erdoğan, Kanal İstanbul ve Çanakkale'de yapılacak köprü ile ilgili de şu açıklamaları yaptı:

“Çanakkale geçişinin ihalesini inşallah 18 Mart’ta yapıyoruz. İnşallah geciken Kanal İstanbul’u da açacağız. Onun da ihalesini yapıyoruz.

“İnşallah 2018 dünyanın bir numaralı havalimanının ilk etabının açılışını yapacağız. Tamamlandığında 150 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın en büyüğü olacak. Zaten buna tahammül edemiyorlar. Bundan çatlayıp patlıyorlar. Niye kıskanıyorsunuz? Çalışın sizin de olur.”