AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan, “Biz çözüm sürecini niye başlattık. Yeter ki anneler artık ağlamasın dedik. Samimeyetle başladığımız bir süreci istismar ettiler, ve sonra tamamen yıktılar. Ferasetinizle, dirayetinizle bu tuzağa düşmediğiniz için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Unutmayın bunlar Kürt düşmanı, bunlar insanlık düşmanı. Bunların olduğu yerde hak, adalet olmaz. Bunlar tek parti CHP zihniyetinin versiyonudur. HDP ile CHP birlikte yürüyorlar mı? İYİ Parti HDP ile yürüyor mu? Al birini vur ötekine. Çözüm sürecini biz başlattık sonlandıran biz olamadık. Belediyelerde verilen kaynakların bir avuç terör baronuna peşkeş çekildiğini gördük. Bunları gördüğünüz her yerde sorgulayın, çözüm sürecini bitirmek için size kim talimat verdi, bunu sorun” dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

''Sizler Kurşunlu Camii’nin tahrip edenleri de ona sahip çıkanları da gayet iyi biliyorsunuz. Sizler buraya gelmeden önce ziyaret ettiğimiz Diyarbakır Anneleri’nin yüreklerini kimlerin yaktığını da gayet iyi biliyorsunuz. Sizler başkalarının evlatlarını dağa, ölüme gönderenlerin kendi evlatlarını yurt dışında nasıl ihtimamla büyüttüklerini yaşattıklarını da gayet iyi biliyorsunuz.

Sizler başkalarının evlatlarını dağa, ölüme gönderenlerin kendi evlatlarını yurt dışında nasıl ihtişamla büyüttüklerini yaşattıklarını da gayet iyi biliyorsunuz.

''OHAL'İ KALDIRDIK''

AK Parti'yi kurduğumuzda buraya geldik, 'iktidara gelirsek bizden ne istiyorsunuz' diye sordum. Bize verilen cevap 'OHAL'i kaldırdık' oldu. Söz verdik, sözümüzü yerine getirdik. Biz ret, inkar, asimilasyon politikalarını ortadan kaldırıp, asırlık meselelerin çözümüne yöneldik. Terörden besleyenler, sırtını size değil de PKK'ya terör örgütüne dayayanlar ne yaptı?

Utanmadan, yüzü kızarmadan, bozuk plak gibi sürekli barış, demokrasi, kardeşlik diyenlerin maskelerini hep beraber indirmeye var mıyız? Bunların eş başkanı çıkmış, 'AK Parti kadınların başına gelmiş en büyük felakettir' demiş. Asıl KCK, PKK, PYD'siyle benim Kürt kardeşlerimin kanını, iliğini sömüren bu halkın başına gelmiş en büyük musibettir. Son 40 yılda öldürdükleri, dağa çıkardıkları, hayatını kararttıkları 50 bin Kürt kardeşimin kanına giren bunlar değil mi?

ÇÖZÜM SÜRECİ AÇIKLAMASI

Biz çözüm sürecini niye başlattık. Yeter ki anneler artık ağlamasın dedik. Samimeyetle başladığımız bir süreci istismar ettiler, ve sonra tamamen yıktılar.

Ferasetinizle, dirayetinizle bu tuzağa düşmediğiniz için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.

Unutmayın bunlar Kürt düşmanı, bunlar insanlık düşmanı. Bunların olduğu yerde hak, adalet olmaz.

Bunlar tek parti CHP zihniyetinin versiyonudur. HDP ile CHP birlikte yürüyorlar mı? İYİ Parti HDP ile yürüyor mu? Al birini vur ötekine.

Çözüm sürecini biz başlattık sonlandıran biz olamadık.

Belediyelerde verilen kaynakların bir avuç terör baronuna peşkeş çekildiğini gördük.

-Bunları gördüğünüz her yerde sorgulayın, çözüm sürecini bitirmek için size kim talimat verdi, bunu sorun.

DİYARBAKIR CEZAEVİ

-Geçmişte uzunca bir dönem adı zulümle, işkenceyle, insanlık dışı muameleyle anılan Diyarbakır Cezaevi'ni yakında boşaltıyor, kültür merkezi olarak hizmete sunuyoruz'.'