Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İl Kongresi'ne katılmak üzere gittiği Mersin'de, kongrenin yapılacağı salon önünde açıklamalarda bulundu.

Daha önce dile getirdiği 'Sefer görev emri'ni bir kez daha hatırlatan Erdoğan, "Reis bizi Afrin'e götür" sloganları üzerine "Sefer görev emri geldiği zaman önce ben sonra hep beraber gideceğiz. Çünkü biz şehadete inanıyoruz" dedi.

BOZKURT SELAMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında 'Bozkurt' işareti yapması dikkat çekti. AKP ve MHP seçimlere 'Cumhur İttifakı' ile girecek.

AFRİN OPERASYONU

Afrin operasyonunu değerlendiren Erdoğan, "Afrin'deki ilerleyişimiz devam ediyor. Teröristlerden 3195'i bu sabah itibarıyla etkisiz hale getirilmişti. Herhalde şimdi çok daha ilerlemiş vaziyette. Ve Afrin'e doğru ilerliyoruz" dedi. 

"850 KİLOMETRE KONTROLÜMÜZ ALTINDA"

Erdoğan, şöyle devam etti: "Şu an itibarıyla yaklaşık 850 kilometrekare bizim kontrolümüz altında. Hedef, 2 bin kilometrekareyi kontrolümüz altına almak. Gerisi gün ola harman ola. Ona da devam edeceğiz. Onun da hesabını ayrıca yapıyoruz. Niye? Bizim derdimiz topraklar değil, bizim derdimiz oradaki teröristlerin temizlenmesi. Nerede terörist varsa biz oradayız."

'EY NATO NEREDESİN?'

Türkiye, NATO'nun üyesi değil mi? Neredesin? Suriye'de NATO üyesi olan ülkeler aslında kudretleri yetse kalkacaklar açık ve net karşımıza dikilecekler. Fakat Türkiye'nin dik durduğunu görünce buna cüret edemiyorlar. Afganistan'da, Somali'de, Balkanlar'da çağırdın geldik. E şimdi de ben çağırıyorum. Suriye'ye gel. Niye gelmiyorsun? 911 km sınırları olan Türkiye tehdit altında. Niye gelmiyorsun? İsim mi açıklayacağım? Adil davranın, adil. Sadece kuru kelamlar bizi doyurmuyor. Bunlara da inanmıyoruz artık.

Terör örgütünün ve onu destekleyenlerin Suriye'de neyi amaçladıklarını çok iyi biliyoruz. Onun için de onların üzerine üzerine gidiyoruz. Ama kimse bize yanlış bakmasın. Eğer bize yanlış bakarlarsa o zaman iki parmağımız bunların iki gözünde olur.

'AFRİN 3 GÜNLÜK İŞTİ'

Biz, teröristler ve kimi ülkeler gibi vicdanımızı, ahlakımızı, hassasiyetlerimizi rafa kaldırmış olsak Afrin'i ele geçirmek 3 günlük işti.

'AFRİN'İ AYAĞA KALDIRACAĞIZ'

Cerablus'u, Rai'yi, Azez'i, El Bab'ı nasıl teröristlerden temizledikten sonra elektriğinden suyuna, eğitiminden sağlığına tüm altyapı ve üstyapı hizmetleriyle ayağa kaldırmışsak Afrin'i de öyle yapacağız. Ardından, teröristlerden arındırdıktan sonra Münbiç, Ayn el Arap, Tel Abyad, Resulayn, Kamışlı, buraları da teröristlerden temizleyeceğiz.

Türkiye’yi, yıllarca DEAŞ’a karşı yeterince iyi mücadele etmemekle suçlayanlar, tüm çabamıza rağmen, kendi ülkelerinden bu örgüte katılmaya giden on binlerce kişiye hiçbir engel çıkarmamışlardır.

'HER SEVİYEDE TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YANINDA YER ALAN DEVLETLER'

Kendi ülkelerinin pasaportuyla ülkemize gelip buradan başka yerlere gidenlerin hesabını bizden sormaya kalkanlar, şimdi PYD ve YPG'ye katılmak için gelenler konusunda da aynısını yapıyorlar. Suriye'den giden tabutların üzerindeki o paçavralar, terörle mücadele konusundaki riyakarlığın canlı birer ispatıdır. Daha da ötesi her ne kadar en tepelerindeki yöneticiler bizimle konuştuklarında aksini söylüyor olsa da diğer her seviyede alenen ve resmen terör örgütünün yanında yer alan devletler var.