Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 2 Mayıs 2021 tarihinde yayınlamaya başladığı videolarda Mehmet Ağar'dan Süleyman Soylu'ya, Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'dan Yıldırım Demirören'e kadar pek çok isim hakkında iddialarda bulunmuştu. Yayımlanan videoların ardından haftalardır sessiz kalan Cumhurşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün sessizliğini bozarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanında olduğunu açıkladı. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. 

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

"14 aydır devam eden salgın sürecinde milletimizin hem sağlığını, güvenliğini, aşını ve işini korumak için devletimizin tüm imkânlarını seferber ettik. 

Merkezi yönetim bütçesinden ilaç, tıbbi malzeme, sağlıkçılara ek ödeme gibi harcamalar yıl sonunda 104 milyar lirayı bulacak. 656 bin emeklimizin maaşını 1500 liraya çıkardık, emekli ikramiyelerini de 1100 liraya yükselttik. İş dünyamız ve esnaflarımızı destekledik.

Son dönemde ülkemizdeki güven ve istikrarı hedef alan saldırıların gerisinde gençlerimizi karamsarlığa sürükleme gayesi olduğu açıktır. Nice oyunları ve tuzakları bozduğumuz gibi bu sinsi operasyonu da akamete uğratacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kimin suç çeteleriyle yürüdüğünü milletimiz görüyor. Hiçbir senaryo ülkemizi hedeflerine ulaşmaktan alıkoyamaz.

Türkiye'yi siyasetten teröre kadar her alanda ağır maliyetleri olan 1990'lı yılların istikrarsızlık dönemi 3 Kasım 2002 seçimleri ile sona ermiştir. Milletimiz AK Parti'yi iktidara getirerek yeni bir dönemin perdelerini açmıştır. Benim üniversiteye girdiğim dönemde üniversiteye girme şansı 10'da birdi. Şimdi bu 10'da 10'a yükseldi. Eğitim yolculuğu bitmeyen ve bitmeyecek olan bir mücadeledir. 

Sağlık hizmetlerini bizim vatandaşlarımız başvurduğunda alma imkânına sahip. Sağlık çalışanlarımızın sayısını 1 milyona yükselterek verilen hizmetlerin kalitesini artırdık. Muhalefetin diline doladığı şehir hastanelerimiz adeta destan yazan kurumlar haline dönüştü.

Daha fazla özgürlük ve daha güçlü demokrasi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak reform çalışmalarımızın yeni bir halkasını oluşturan dördüncü yargı paketi de Meclis'e sunulacaktır yakında.

Hemen ardından beşinci yargı paketi için kolları sıvıyoruz. Amacımız yargının daha iyi işlemesi, hukuk devletinin tüm unsuruyla tahkim edilmesidir. Emniyet konusunda da tarihi başarılara imza attık. Terör örgütlerinin, suç çetelerinin cirit attığı Türkiye’yi milletimizin başını yastığa huzurla koyduğu bir ülke haline getirdik.

Terör meselesini ülkemizin gündeminden çıkarmak için tüm yolları denedik. Terör örgütlerinin istismar ettiği sorun alanlarını ortadan kaldırdık.

İktidara geldiğimizde emniyet konusunda tarihi başarılara imza attık. Terör örgütlerinin, suç çetelerinin cirit attığı Türkiye'yi güvenli bir ülke haline getirdik. Terör meselesini ülkemizin gündeminden çıkarmak için dünyada tecrübe edilmiş tüm yolları denedik. Çözüm süreci diye hafızalara kazınan yöntemle terör örgütlerini suhuletle sınırlarımızdan çıkarmanın yollarını aradık. PKK'nın bu yaklaşımını kendi emelleri için kullandıklarını görünce de teröristlerin başını ezmekte tereddüt etmedik. FETÖ'yü devlet ve toplum hayatımızdan kazıyıp atmak için yoğun çaba harcıyoruz. İrili ufaklı pek çok terör örgütünü eylem yapamaz hale getirdik. Suç örgütlerine karşı da tavizsiz bir mücadele yürüttük. Geçmişte etki sahibi olan suç örgütlerini 19 yıl boyunca ellerindeki imkanları alarak birer birer çökerttik. Bir dönem ülkenin dört bir yanında türemiş, kerameti kendilerinden menkul, sözde babaların racon kestiği Türkiye'yi hukuktan başka yöntemlerin geçerli olmadığı bir seviyeye getirdik. Uyuşturucu suçları ile mücadele ederken kimsenin gözünün yaşına bakmadık. Dünyada uyuşturucu suçlarına en ağır ceza verilen ülkelerin başında geliyoruz. Sadece son 3.5 yılda 750 bine yakın uyuşturucu suçu şüphelisi gözaltına alınmıştır. Organize suç örgütlerine karşı 5 yılda 21 binden fala kişi gözaltına alınmış, 8 bine yakın kişi tutuklanmıştır. Kaçakçılık operasyonlarında da tarihi rekorlar kırılmıştır.

Terörle, çetelerle, suç örgütleriyle mücadelede elde edilen bu başarılar birilerini rahartsız etmiştir. Gelin hanım Netanyahu’nun yanına koyuyor uzonun ardından da Rize’ye gidiyor. Gelin hanıma gayet güzel ders veriliyor. Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler... Eğer ahde vefa olmazsa bu millet affetmez. Bizler hep bu ülkede gerçekten saygıya dayalı bir siyasetin yanında olduk, bunun çalışmasını yaptık.

Bu arada ülkede mikserler var. İçişleri Bakanı Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde ülkemizde sağlanan huzur ve güven ikliminden duyulan rahatsızlık var. Suç örgütleriyle mücadelesinde de yanında olduk, yanında olacağız.