Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin yerel seçimlerde ittifakla ilgili açıklamalarına yanıt veren Erdoğan, "Gördük ki MHP farklı bir tercih yaptı. Madem 'Biz yolumuza' diyorlar, biz de 'Herkes kendi yoluna' deriz" dedi.

MHP ile ayrı düştükleri konulara değinen Erdoğan şunları söyledi:

"Samimi bir dayanışma sergilemenin gayreti içerisinde olduk. Ak Parti ve MHP her biri kendi politikaları olan iki ayrı partidir. MHP ile son dönemde af erken emeklilik gibi konularda farklı düşündüğümüz görülüyor. Bu değerlendirmelerimizi yapıcı bir dille anlatmaya çalıştık. Kimseye kişisel saygısızık etmeyi aklımızın köşesinden dah geçirmenyiz. Af meselesi il gündeme geldiğinde bu işi tüm boyutlarıyla inceleyin dedim . Teklife sıcak bakmadığımızı çeşitli örneklerle anlatmaya çalıştık. Bir devlet kendisine karşı işlenmiş suçları af yetkisine sahip olabilir ama halka karşı işlenen suçları devlet af yetkisine sahip değildir. 

Eğer adalet mülkün esasysa biz bu mülkü ayakta tutmak için adil davranmaya mecburuz. Kalkıp da uyuşturucu baronlarıyla torbacılık yapanları bunları bir araya getirmek mümkün değil. Biz baronlarla da torbacılarla da bunları içenlerle de mücadele ettik, etmeye devam ediyoruz. 

Şu anda 50 binin üzerinde sadece uyuşturucu mahkumu var. Bunlara kader mahkumu diyebilir miyiz? Efendim işte aldatılmış, ne demek aldatılmış. Bunlar 6 yaşında 8 yaşında çocuk mu? Bunlara mı kader mahkumu diyeceğiz. Öbür tarafta can alan katillere mi, hırsızlık yapanlara mı kader mahkumu diyeceğiz. Say saya bildiğin kadar liste önünüze geldiğinde durumu görüyoruz. Devlete karşı işlenen suçlarda arkadaşlarımız çalışmalarını yaptı, yapmaya da devam ediyor. 

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Emeklilite yaşa takılanlar için gerekenler söylenmiştir. 

Bizim kimseyi ne kurum ne isim olarak hedef almamız söz konusu değildir. Sosyal medyadaki kimi açıklamaların yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını düşünüyoru ve üzülüyorum. 

AND TARTIŞMALARI

Andımız geride bıraktığımızı sandığım bir konuydu. 2013'te bunu çözmüştük. Yetki aşımı yaparak maalesef bu düzenlemeyi iptal etmiştir. Türkiye'yi hak etmediği bir tartışmanın içine sürükleyen bu karar, eski hastalıkların yaşadığını gösteriyor. Tek parti CHP'si döneminde başlatılan uygulamayı hala sürdürmeyi çalışmak yanlıştır. Andın ilk halini Türk Ocaklarını kapatmasıyla, üniversitelerini perişan etmesiyle bilinen tıp doktoru Reşit Galip yazmıştır. Türkçe Ezan zulmünün de mimarıdır.  Milletimizin en etkili andı İstiklal Marşıdır. Bunun dışına bir and tanıyoruz, tanımayacağız. 

BOZDAĞ TARTIŞMASI

Tek tipçi bir metin özentisinin çocuklarımıza her sabah okutulmasının yeri var mıdır? Anayasa Komisyonu Başkanımızın kökeni ve meşrebi üzerinden eleştirilmesinin kime ne faydası vardır? Ben ayrımcı değilim diyeceksin, Anayasa Komisyonu Başkanımız benim milletvekilim, bakanlık yapmış arkadaşımıza, bakanımıza hem hakaret, hem tehdit savuracaksın. Onun arkasında bizler varız. Bakanımıza yönelik bu tehdidi ve hakareti gerçekten bir genel başkana yakıştıramadım. Bu çok üzücüydü. Buna yol arkadaşımı feda edemek. Benim bu yol arkdaşımızın ırkçılıkla alakası yok. Kökeni Kürt olabilir ama kendisi bu millete hizmet etmenin şuurunda. Niye hedef saptırıyor, damgalama yapıyoruz.Bu bakanlımızın ne büyük hizmetler yaptığının en büyük şahidi bizleriz. Esasen bizim ne Türkle Ne Türklükle ne de oanda yazanlarla bir sıkıntımız yok. 

HERKES KENDİ YOLUNA

Ülkeyi ve milleti sevmek çocuklarımızı buna uygun bilgi, beceriyle donatmakla olur. Biz 2053, 2071'i inşa etmek için ittifak kurduk. Bunun için artık bu tür meselelerdeki görüş farklılıklarının Cumhur İttifakı'na gölge düşürmesine izin vermemeliyiz. Biz bu ittifakın ruhuna zarar verecek hiçbir işin içinde olmadık, olmayız. Milletimizin emaneti olan Cumhur İttifakını günlük siyasetin üzerinde tutmak istedik. Gördük ki MHP farklı bir tercih yaptı. Madem 'Biz yolumuza' diyorlar, biz de 'Herkes kendi yoluna' deriz.