Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Yürüyüşü'ne kısa bir süre sembolik olarak katılabilen eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün serbest bırakılmasını eleştirerek Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a “Nasıl çıktı?” diye sordu.

Erdoğan Adalet Yürüyüşü’ne katılan Ahmet Türk’ü de salonda oturan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, “Sayın bakan bunlar size tam teşekküllü hastaneden alınmış rapor göstermedi mi? Göz hapsinde olmalıydılar” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“SENİ ÇAĞIRDIM NİYE GELMEDİN?”

“Bomba yağdıran helikopterlere ve uçaklara baş kaldırdı, yumruk saldırdı. Bu tepki darbecilerin planlarını bozdu. 15 Temmuz dünya demokrasi tarihinde bir ilktir. Utanmadan, 'Amerika bana müsaade ederse Türkiye’ye giderim'. Seni daha önce ben çağırdım ya niye gelmedin. Buraya gelince akıbetini biliyorsun. Bu adımı atanları biz millet olarak affetmiyoruz. Allah bütün bu şehitlerimizin hesabını da intikamını da soracaktır, alacaktır.”

“ÖRTÜLÜ DARBE DEĞİL”

"15 Temmuz Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi örtülü darbe değil. Kılıçdaroğlu, örtülü darbeyi Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinden izledi. Nasıl bir örtülü darbe ise. Gel VIP’e ondan sonra “tanklar gitti mi” diye sor. Daha sonra işbirliği tuttukları tanklar oradan çekildiler. Otellerde yer bulamadı beyefendi. Belediye Başkanı’nın evine gitti. 20’sinde örtülü darbe diyorsun. 15’ini 16’ya bağlayan gece nasıl bir örtülü darbe. Hayatı yalan. Bunlarda dürüstlük yok."

"OHAL’E İHTİYACIMIZ VAR"

"Pazartesi MGK toplantımız var OHAL’i tekrar masaya yatıracağız ve teklifimizi hükümete yapacağız. Şu anki görünümle bizim OHAL’e hala ihtiyacımız var."

"BUNLAR KONTROLLÜ GÖZ HAPSİNDE OLMASI GEREKİRDİ"

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Yürüyüşü'ne sembolik olarak kısa bir süre katılan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün serbest bırakılmasını eleştirerek, "Sayın Bakan, bunlar tam teşekkülü hastaneden rapor aldılar mı? Bu raporu size gösterdiler mi? Nasıl bunlara çıkma şeyi verildi? Bunlar kontrollü göz hapsinde olması gerekirdi" dedi.