Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirlği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi toplantısının açılışına katıldı.
 
Burada yaptığı konuşmada, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile müzakerelerin dondurulmasına yönelik yarın yapacağı oylamaya değinen Erdoğan, "Peşinen ifade etmek isterim ki, sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim için bir kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.
 
Erdoğan, "Bu oylamanın siyasi bir bağlayıcılığı olmasa da açıkçası verilmek istenen mesajı benim hazmetmem mümkün değildir" diye konuştu.
 
Oylamanın Avrupa'nın teröre verdiği desteğin göstergesi olduğunu savunan Cumhurbaşkanı, "Böyle bir oylamaya gitmeye tevessül etmesi dahi terör örgütlerine kol kanat gerdiğinin, onların yanında saf tuttuğunun ifadesidir" dedi.
 
Erdoğan'ın yükselen döviz fiyatlarına yönelik bir önerisi de oldu. Katılımcı finans anlayışında altına endeksli bir yapı öneren Erdoğan, "Gelin bu paraları altına dönüştürelim, altınla ifade ettiğimiz zaman o para birimlerinin baskısından kurtuluruz" şeklinde konuştu. (Kaynak: NTV)