Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beşiktaş’taki saldırıyı gerçekleştirenleri kastederek, “Daha ağır bedeller ödeyecekler”dedi. 

Beşiktaş-Bursaspor maçının bitiş düdüğünden yaklaşık bir buçuk saat sonra Vodafone Arena stadı yakınında çevik kuvvet ekiplerine iki bombalı saldırı düzenlenmişti.

Saldırılarda 38 kişi yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenlerin 30’u polis, yedisiyse sivil. Bir kişinin henüz kimliği belirlenemedi. Saldırıda en az 155 kişi de yaralandı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken hükümet, fail olarak PKK’yı göstermişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, saldırıda yaşamını yitiren polisler için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinde düzenlenen cenaze törenine katıldıktan sonra, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.

"ÇEKİNMEK SÖZ KONUSU DEĞİL"

Hastane çıkışında açıklama yapan Erdoğan, konuştuğu yaralıların iyi durumda olduğunu söyledi.

‘Terörle mücadele’ konusunda halkın kendilerine sonuna kadar güvenmesi gerektiğini anlatan Erdoğan şöyle devam etti: “Bizi bunlarla korkutmayı hedefliyorlarsa, biz öyle korkup meydanı bu alçaklara, kahpelere bırakacak kadar alçalmadık. Biz kefenimizi giyerek yola çıktık. Çekinmek gibi bir şey söz konusu değil. Bu vatan, bu vatanın gerçek anlamda sahiplerinindir. Bunların en ufak hissesi, payı söz konusu değildir.”

‘YANLARINA KAYMAYACAĞIZ"

Erdoğan, “Bunlar kalleşçe, alçakça otobüslerine binmek üzere hazırlık yapan aslanlara el yapımı yüklü araçla saldırıyor. İçimizi sızlatan tabloyla karşı karşıya kalıyoruz. Bunlar yanında kalmayacak, yanlarına koymayacağız. Daha ağır bedeller ödeyecekler” diye konuştu.