Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'güvenlik yasası'na tepki gösteren Demirtaş'a yönelik hedef gösteren açıklamalarının ardından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Demirtaş'ı hedef gösterdi, "yargıdan kurtulamayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Stratejileri Sempozyumu Galası ve Türkiye Petrolleri 60. Yıl Resepsiyonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İç Güvenlik Reformu'na ilişkin açıklamaları ile ilgili sorular üzerine Erdoğan, İç Güvenlik Reformu ile yapılacak düzenlemelerin tamamen toplumun düzenini korumaya, huzurunu sağlamaya yönelik olduğunu öne sürdü ve "Bu düzenlemeyi bozmaya gayret edenler, bunun yegane sorumlusu olur. Halkı sokağa dökmek isteyenler yargıdan kurtulamayacaktır" dedi.

ŞİMDİDEN 'HAYIRLI OLSUN' DEDİ

Hükümetin İç Güvenlik Reformu ile atmış olacağı adımın çok isabetli bir adım olduğunu ileri süren Erdoğan, "milletçe bu adımın yanında durmak gerekiyor" dedi ve erken "hayırlı olsun" mesajı verdi.

DAVUTOĞLU İLE DEMİRTAŞ RESTLEŞMİŞTİ

"İç güvenlik paketine sokakta karşı dururuz" sözleri nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından hedef gösterilen ve üstü kapalı bir şekilde tehdit edilen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Davutoğlu'na yanıt vermiş; polise verilen geniş yetkiler sonrasında kan dökülürse bundan Başbakanın sorumlu olacağını söylemişti.