Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin anayasa değişikliği teklifine ilişkin, "Yapılan bu çalışmanın 'başkanlık' veya 'cumhurbaşkanlığı' olması hususunda şahsen benim açımdan herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Cumhurbaşkanının partisiyle ilişiği kesilmemeli." dedi.

Pakistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda konuşan Erdoğan şunları söyledi:

FETÖ'nün Pakistan içindeki varlığını sonlandırma noktasında hemen harekete geçtiler. Yapılması gerekenler neyse Milli Eğitim Bakanlığımızla müşterek olarak sürdürüyorlar. Ülkeyi terk etmesini istediklerini duydunuz. Bunlar bizim için memnuniyet verici. İlgili kurumlarımızla Pakistanlı kardeşlerimizin yanında olacağız.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

AKP ve MHP'nin kendi aralarında yaptıkları görüşmenin bana düşen boyutu 'Hayırlı olsun' temennisinde bulunmaktır. Başkanlık ya da cumhurbaşkanlığı olması benim açımdan sıkıntı değil. Cumhurbaşkanının partisiyle ilişiği kesilmemeli.

EL BAB OPERASYONU

Bir direnme var ama uzun süreceğini zannetmiyorum.

 Almanya işi sağlam tutmuyor. Terör yarın bumerang gibi dönecek ve Almanya'yı vuracaktır. Almanya yanlış oynuyor. Batı hala teröre yataklı yapıyor. Bu teröristlerin yaptıkları gösterileri ve bunlara verilen destekleri görüyoruz. Bir taraftan terör örgütü ilan ettiğiniz örgüt mensuplarına müsamaha ile bakacaksınız.

MURSİ KARARI

Atılan adım bir defa büyük bir adım değildi. Bu insanlar 3 yıldır içeride. İçerideki yaşam koşulları nedir, bilmiyoruz. Bundan sonra ne olacak, müebbet diyorlar vs. Burada atılacak tek adım şudur. Biz Mısır'ın içişlerine karışmak olarak değerlendirilmesin, yüzde 52 ile seçilmiş cumhurbaşkanına darbe girişiminde bulunulmasını demokratik bir yaklaşım olarak değerlendiremeyiz.

Adil bir süreç Sayın Mursi ve arkadaşları için işletilmemektedir. Mağdur ve mazlum durumda olan Mursi ve arkadaşlarının bir an önce serbest bırakılması aslolandır.

İSRAİL'E BÜYÜKELÇİ

Kemal Ökem beyi İsrail'e büyükelçi olarak atıyoruz.