Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan, emekliye ayrılan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel için düzenlenen törende yaptığı konuşmasında 1990'larda kullanılan dile sarıldı. "Silahlar bırakılıp gömülene kadar, sınırlarımız içinde tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemize devam edeceğiz" diyen Erdoğan, çözüm sürecinin de "buzdolabında olduğunu" söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da katıldığı emekliye ayrılan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel için düzenlenen madalya töreninde, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Törende yaptığı konuşmada, "Suriye'deki ateşi, Irak'taki istikrarsızlığı ülkemizi taşımak isteyenlere geçit vermedik vermeyeceğiz" diyen Erdoğan, "Terör örgütleri ülkemiz için tehdit olmaktan çıkarılana kadar, devletimize ve milletimize doğrultulan silahlar bırakılıp, gömülünceye kadar, burada bir şeyin altını özellikle vurgulamak istiyorum, 'silahların susması değil, silahların bırakılıp gömülmesi' bunu ısrarla söylüyorum, üzerine beton dökülene kadar, sınırlarımız içinde tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemize devam edeceğiz" sözleriyle de 1990'lı yılların Tansu Çiller'in kullandığı söylemlere sarıldı.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ BUZDOLABINA KALDIRDI   

Konuşmasında bir kez daha Kürt hareketi ile IŞİD’i eşitleyen Erdoğan, HDP'yi hedef göstermeyi sürdürdü.

Erdoğan, "Bakıyorsun silahı bırakmayan terör örgütüne bir kere bile şiddetin çözümün yolu olmadığını söylemeyi cesaret edemeyenler, bugün operasyonlara karşı çıkıyorlar. Biz çözüm sürecini hiçbir zaman teröre meşruiyet kazandırma, teröre alan açma süreci olarak düşünmedik. Biz demokratik açılım derken, düşüncelerimiz sadece temel hak ve özgürlükler ve demokrasiydi. Biz milli birlik ve kardeşlik projesi derken milletçe bir olalım, iri olalım, kardeş olalım diye bunları söyledik. Ve çözüm süreciyle de bunu taçlandıralım dedik. Ama bunlar ne yazık ki, çözüm sürecini filan anlamadılar, anlamak istemediler. Öyleyse, şu anda bu buzdolabındadır. Çünkü yapılanlar açıkça ortadadır. Bu süreci, sorunları siyasetin meşru araçlarıyla çözmek isteyenlere, fırsat tanıma vesilesi olarak gördük. Hem terör örgütü, hem onun siyasi uzantısı olan parti bu imkanı değerlendiremedi" diye konuştu. (DİHA)