İbn Haldun Üniversitesi Sempozyumu’nda konuşan Erdoğan, geleceğin geçmişle bağ kurarak inşa edilebileceğini belirterek, “Bu ülke ne çektiyse aşağılık kompleksinden çekmiştir. Bu millete en büyük zulmü, bağrından çıktığı toplumun değerlerine düşman, yasakçı, baskıcı jakobenler yapmıştır” dedi.

"AKADEMİSYENLER İŞTEN ATILDI"

28 Şubat’ta akademisyenlerin işten atıldığını hatırlatan Erdoğan, geçmişte düşünce özgürlüğünün önüne büyük engeller getirildiğini savundu: “Varsın eleştirsinler, biz yolumuza devam ediyoruz. Bunlar, kendi düşünce dünyasının insanlarına bile hayat hakkı tanımadınız dışarı attınız. Sicili hak ve hürriyet katliamlarıyla dolu olanların bize ders vermeye kalkması komik kaçıyor.”
Ancak darbe girişiminin ardından binlerce akademisyen meslekten ihraç edilmişti.

"SORUNLU ŞAHISLARIN FİKİRLERİ KABUL GÖRDÜ"

İbn Haldun’un tarihsel önemine dikkat çeken Erdoğan, sosyolojinin kurucusu Comte’un kabul görmesini de eleştirdi: “Burada şu tespiti de yapmak durumundayız. Kimi şarkiyatçıların şimdiye kadar hiçbir ülkede, hiçbir insanın Mukaddime gibi bir eser çıkarmamıştır diye tabir ettikleri İbn-i Haldun’un eserleri hak ettiği değeri görememiştir. En basitinden Auguste Comte gibi sorunlu şahısların fikirleri kabul görürken, İbn-i Haldun adeta mahkûm edilmiştir.”