Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli'nde yaptığı konuşmada cemaat ve ittifaklarının  Nisan'da yeni hükümet kurmayı planladığını savunarak,  "Bunlar herkesi dinlemişler. Şimdi onların izini sürmeye başladık. Bunların inine gireceğiz. Çıkaracağız oralardan" dedi.

Kırklareli ziyaretinde vatandaşlara konuşan Recep Tayyip Erdoğan, cemaatin tüm gücüyle CHP'yi desteklediğini  öne sürerek "95’te Savaş Ay bu Pensilvanya’daki zatla röportaj yapıyor o zaman Türkiye’de. O zat ‘Cebrail gelip Türkiye’de parti kursa onun partisini bile desteklemem’ diyor. Siyasetten uzakmış. Sonra da saygıdan uzak ifadeyi 40 dereden su getirerek tevil etmeye çalıştılar" dedi.

"Şimdi tüm gücüyle CHP’yi destekliyor" diyen Erdoğan, "Bunlar tarih belirlediler. Aralık'ta iktidarı devirecekler olmadı. Sonra ocak dediler o da olmadı. Şimdi 30 Mart seçimlerinde Ak Parti yüzde 35 altına düşecek Nisan'da yeni hükümet kurulacak. Aç tavuk kendisini darı ambarında sanırmış" şeklinde konuştu.

'BUNLARIN İNİNE GİRECEĞİZ'

Erdoğan şöyle konuştu: "Bunlar herkesi dinlemişler. Şimdi onların izini sürmeye başladık. Bunların inine gireceğiz. Çıkaracağız oralardan. Türkiye’nin son derece mahrem, gizli görüşmelerini dinlemiş birilerine servis etmişler. Yargı içinde paralel örgüt kendi mensupları ile yapı oluşturmuş.CHP ve MHP'de son derece tehlikeli duruma destek veriyorlar. Paralel örgüt eliyle yapılmak istenen darbeye omuz veriyorlar."

"Paralel yapının paralel devletin hesabını göreceğiz. Hesabı çok ağır olacak" şeklinde sözlerini sürdüren Erdoğan, "Ülkemin dağlarına bahar geldi. Silah ticareti yapanlar, kan ticareti yapan vampirler bundan çok rahatsız. Terör meselesini çözüm yoluna koyduğumuz için bize saldırıyorlar" ifadelerini kullandı.