Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara Sanayi Odası'nın ödül töreninde ODTÜ'de Göktürk töreninde yaşanan olaylara değindi. Erdoğan, "Ana muhalefet partisi lideri bu eylemcilerin sırtını sıvazlıyor. CHP son birkaç yıldır dikkat edin sokak sokak direniş çağrısı yapıyor. Bu çağrısına yanıt bulamayan CHP bugün gençlerin eline molotof verip direniş çağrısı yapıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Tarihi olay yerine, 10 gündür Türkiye'de şiddete dayalı eylem konuşuluyor" diye konuştu.

“GENÇLERİN ELİNE MOLOTOF VERİP DİRENİŞ ÇAĞRISI YAPIYOR”

Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:

"Düşüncenizle, fikrinizle mücadele edin. Biz Çin'den uzaya uydumuzu  fırlatırken birileri dışarda tahta sopalarla, taşla, sapanla polise saldırıyorlar. 10 gündür şiddet gösterileri kutsanıyor.

Gazeteler, köşe yazarları utanmadan, sıkılmadan biber gazı sıkıldığını yazıyor. Ne yapacaklar?

Ana muhalefet partisi lideri bu eylemcilerin sırtını sıvazlıyor.

1950'den sonra öğrenciler bizzat CHP eliyle kamplara bölündü şiddette teşvik edildi. CHP son birkaç yıldır dikkat edin sokak sokak direniş çağrısı yapıyor. Bu çağrısına yanıt bulamayan CHP bugün gençlerin eline molotof verip direniş çağrısı yapıyor.

Allah korusun bir başka siyasi parti kendi kitlesini bu öğrencilerin karşısına dikerse o zaman CHP Genel Başkanı ne diyecek, bu sorumsuzluğun hesabını nasıl verecek? CHP tarih boyunca bu olayların hesabını vermedi, darbelerdeki rolünü sorgulamadı, öğrenci olaylarındaki rolünü sorgulamadı, Çorum'daki, Sivas'taki, Kahramanmaraş'taki rolünü sorgulamadı. Bugün çıkıp sorumsuzca şiddet uygulayan eylemcilerin sırtını sıvazlamak klasik bir CHP pişkinliğidir. Medyayı da muhalefet partilerini de öğrenci olaylarını istismar etmekten, öğrenci olayları üzerinden tehlikeli bir oyun oynamaktan sakınmaya çağırıyorum" dedi.