Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İl Başkanları Toplantısı’nda konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) tek parti olduğu döneme yönelik eleştirilerde bulunurken, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın “Öcalan’ın heykelini dikeceğiz” sözlerine yönelik olarak da “Kalp taştan olunca ruh da böyle beton hayali görür. Bunların heykelleri bu topraklarda kendilerine kaide bile bulamaz,” dedi.

"KILIÇDAROĞLU DERSİM'İ REDDETMİŞ, ÜZERİNİ ÖRTMÜŞTÜR, ASIL PATOLOJİK VAK'A BUDUR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarolu’nun Dersim’in üzerini örttüğünü de belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“Dikkat edin CHP Genel Başkanı ne kendi kişisel tarihini ne de CHP'nin tarihini konuşamaz. Zira her ikisinde de Dersim var. Her ikisinde de Dersim ile yüzleşmek zorunda. Zalim CHP ile mazlum Dersim arasında bir tercih yapmak zorunda ama bunu yapamıyor. İşte asıl patolojik vaka budur. CHP Genel Başkanı Dersim ile CHP arasında bir reddi miras tercihi yapmak zorunda kalmış ve Dersim'i reddetmiş, üzerine örtmüş, onu unutmuştur. Ama onunla da devamlı geçinmektedir.''

Daha önceki bir genişletilmiş il başkanları toplantısında Dersimli Seyit Rıza'yı anlattığını anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Büyük bir vakarla ipe götürülürken Seyit Rıza şunu söylemiştir: 'Evladı Kerbelayık. Bihatayık. Ayıptır, günahtır, cinayettir'. Seyit Rıza idamından 70 yıl sonra bile hatırlanırken o dönem zalimlerle işbirliği yapan Seyit Rıza'nın kardeşinin oğlunu hiç kimse hatırlamıyor. İsmini hiç kimse bilmiyor. CHP Genel Başkanı bir Seyit Rıza olmak yerine, Seyit Rıza'nın en azından izinden gitmek yerine işte o işbirlikçilerle hareket etmeyi, Dersim'in üzerini örtmeyi tercih etmiştir. Ortada bir patolojik vaka varsa o da işte budur."

'CHP DÖNEMİNDE CAMİLER YIKILDI'

Cami ve tarihi eserlerin geçmişte tahrip edildiğini hatırlatan Erdoğan, “CHP’nin tek parti döneminde sadece İstanbul’da yüzlerce cami yıkıldı. Yüzlerce tarihi eser tahrip edildi. Sağcı ve muhafazakar partiler tarafından da bu yıkımları yaşadık. Yol açmak bahanesiyle tarih yok edildi” dedi.

‘ÖCALAN’IN HEYKELİNE KAİDE BİLE BULAMAZLAR’

Erdoğan, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın “Abdullah Öcalan’ın heykelini dikeceğiz” sözlerine karşılık olarak ise şu ifadeleri kullandı:

 “İşte bunlar sadece böyle beton dökerler. Kalp, taştan olunca ruh da işte böyle beton hayali görür. Dünyanın her yerinde diktatörlerin heykelleri yıkılırken bunların aklı sadece heykel dikmeye yetiyor. Bunu defalarca söyledim. BDP, Doğu'nun Güneydoğu'nun CHP'si olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Heykel olayına da girdiler fark tamamen ortadan kalktı. Bu millet, yeni bir CHP zihniyetine, faşizm dalgasına izin vermez.

 

"Saddam'ın Stalin'in, Lenin'in, Tito'nun, Esed'in heykelleri tek tek yıkılıyor. Hiç merak etmeyin, bunların heykelleri bu topraklarda kendilerine kaide bile bulamaz. Her biri birer medeniyet şehri, her biri birer tarih şehri olan Doğu'nun Güneydoğu'nun şehirlerindeki o manevi atmosfer, bunların hayallerindeki o heykeli daha yapılmadan paramparça edecek güce, kudrete sahiptir.”

MHP’LİLERE: HİÇ ENDİŞE ETMEYİN

Ülkenin bölünmesine yönelik girişimlere önce kendilerinin karşı duracaklarını ifade eden Erdoğan, ''MHP'liler hiç endişe etmesinler. Türkiye'yi bölmeye yönelik bir girişim olursa biz onun karşısında sizden çok daha çok önce durur ve sapasağlam dururuz'' dedi. (ntvmsnbc)