Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul yerel seçiminde şaibe olduğunun açık olduğunu iddia ederek, “YSK neden bir açıklama yapıp CHP’ye ‘bizi tehdit edemezsin’ demiyor?” diye sordu. Erdoğan, kaymakamların bankalardan sandık görevlisi istemesinin de hata olduğunu söyleyerek, “Kaymakamla hata yapmış olabilir sen neden veriyorsun” dedi.

İstanbul Bakırköy’de MÜSİAD 25. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ekonomide attığımız adımlarla hem milletimizi zenginleştirdik hem de devleti güçlendirdik. Dış politikada ülkemizin algısını değiştirdik. Pasaportumuza itibar kazandırdık. Hiçbir vatandaşımızın aç ve açıkta kalmamasını sağlamaya çalıştık.

Terör mühendisliği gayreti sonuç vermeyince birliğimize saldırmaya başladılar. Seçimleri milletin iradesini tartışma konusu yaparak birliğimizin çimentosunu çatlatma hesabı yapıyorlar. Buradan ilan ediyorum. Biz hiçbir zaman milletin iradesinin üzerinde bir irade tanımadık, tanımayacağız. Sandıktan çıkan her oyun yerini bulması için çalışıyoruz. Bütün çabamız milletin oyunun kıymetini millete iadedir. Yolsuzluklarla, hukuksuzlukla 31 Mart’ı kurban etmek istemiyoruz.

ŞAİBENİN KALDIRILMASI YSK’Yİ AKLAYACAKTIR

İstanbul’da bindelerle oynanan bir oyun, yolsuzluklar var. Halkımın oyunu takip etmek onun sonucunu kovalamak durumundayım. 13 bine kadar oylar düşüyorsa burada bir yolsuzluğun olduğu apaçık ortadayken bunu kovalamayalım mı? Vatandaşım bana bu seçim yenilenmeli diyor. Dünyanın birçok yerinde yarım puanla olduğu yerlerde bile seçimler yenilenmiştir. Bugüne kadar konuşmadım, hep sustum. Artık yetti. Burada bir şaibe var, bu açık ortada. Yolsuzluk var. Gidelim millete milli irade nasıl bir karar veriyorsa başımız gözümüz üstüne deriz onu kabulleniriz. Ortada bir şaibe, yolsuzluk var. Bunun ortadan kaldırılması hem YSK’yi aklayacaktır hem de milletin gönlü ferah hale gelecektir. İstanbullu zaten 39 ilçenin 25 tanesini bize vermiş.

BEYEFENDİ HAK HUKUK ADALET İSTİYOR

Beyefendi hak hukuk adalet diyor. İstediğiniz şeyler size sunulunca mı hak hukuk adalet olacak. Şimdi biz burada YSK’nın vereceği kararı bekliyoruz. Bütün belgeler, bilgiler kendilerine teslim edildi. Temenni ediyorum ki, adil bir karar bekliyoruz. Biz sadece milletin emanetine sahip çıkmanın çabası içindeyiz. Bu mesele bir beka meselesidir. Kandil’den nasıl talimatların verildiğini gördünüz, izlediniz. Daha şimdi bile söyledikleri ne, Kürdistani heyetlerimiz kazandı diyor. Bu kadar her şey açık ortada. Böyle bir beka meselesi ortadayken buna sesimizi çıkarmayacak mıyız? Öyle kolay kabul edilebilir bir şey değil. Bunların gerçek yüzleri ortaya çıkınca milletimiz tezgahı daha iyi göreceklerdir.