Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "çözüm süreci" kapsamında olası bir geri çekilme konusunda, Türk ordusunun herhangi bir yetki gerektiği anda kendilerinden yetkiyi alacağını söyledi.

Kırgızistan'da temaslarını sürdüren Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan, gerillaların olası geri çekilmesi konusunda "Silahlı Kuvvetler bizden aldığı yetkiyi, verdiğimiz yetki çerçevesinde kullanır ama şimdi yeni süreçte herhangi bir yetki gerektiği anda bizden yetkiyi alacaktır. Benden Başbakan olarak, illerde valilerden vali olarak, yetkiyi alıp atması gereken adımları buna göre atacaktır" dedi.

"Süreç gayet iyi işliyor ama zaman vermek mümkün değildir" diyen Erdoğan,  " Süreç gayet iyi işliyor ama zaman vermek mümkün değildir. Bu çözüm sürecine Türkiye'de tüm kesimler, medya, akademisyenler, sendikacılar gayret gösteriyor. Kan akmasın diyoruz, bunun için de sorumluluk makamında olan bir yönetim olarak her şeye rağmen bunu başarmanın gayreti içinde olacağız" şeklinde konuştu.

Erdoğan, Meclis'teki önerge krizine ilişkin de açıklamalarda bulundu: "Parlamento'da Başkanlık Divanı'na saldırmaları, kürsü işgal etmeleri... Böyle bir yola tevessül ettiler. Tabii bu CHP'nin asli kimliğini ortaya koyuyor. Yani bunlar Parlamento'nun içerisine şiddeti sokma girişiminden başka bir şey değildir. Bu güçlü olmayı göstermez, bu aslında aczi gösterir. Aczin ifadesidir böyle bir yola tevessül etmek."