Partisinin Ağrı İl Kongresi'nde konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden ABD'deki davaya değindi, "Senaryolara boyun eğmedik diye cezalandırmaya, yargılamaya, itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Ağrı il kongresinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kürt kardeşlerim diledikleri gibi işlerini yapıyor ve hayatlarını sürdürüyor. Bugün ülkemizde hiç kimse kökeni, inancı, kültürü sebebiyle baskı altında olduğunu iddia edemez. Varsa böyle bir sıkıntısı olan bize gelsin. Israrla Kürt kardeşlerimizi tahrik etmenin adı da ırkçılıktır. Biz Türk ve Kürt ırkçılığına karşıyız. Bu ülke bu vatan hepimizin. Aksini düşünen karşısında bizi bulur.

"Uzun zamandır müttefiklik ettiğimiz ülkelerle çok farklı noktalara savrulduk. Burada oyun bozanlık yapan asla Türkiye olmamıştır. Suriye ve Irak'ta yaşanılan sıkıntıların nedeni bölge halkı ve bize ikiyüzlü davranılmış olmasıdır. Buradan Ağrı'dan soruyorum, Türkiye, Irak ve Suriye'deki kardeşlerinin yaşadığı zulümlere sırtını dönebilir mi?

"Şimdi bizi ülkemizle ve siz kardeşlerimizle bütün bunlarla ilgili senaryolara boyun eğmedik diye cezalandırmaya, yargılamaya, itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar, Amerika. Senaryo belli, tezgah belli. Bunu ülkemizdeki işbirlikçileri aracılığıyla yapıyorlar, FETÖ ile birlikte yapıyorlar. Bu oyuna bizi getiremeyeceksiniz bunu böyle bilin."