Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamarda bulundu.

Erdoğan, Muharrem İnce'nin adaylığı hakkında da konuştu. Erdoğan, "Bizi çıldırtacaklarını söylediler, haklarını verelim çıldırtmasalar da şaşırttılar" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Cumhurbaşkanı adayları büyük ölçüde belli olmuş durumda. AK Parti ve MHP, Cumhur İttifakı'nın adayı olarak şahsımın başvurusunu yapmış bulunuyor. Ayrıca ittifak protokolü YSK'ya teslim edildi.

Nitekim kimi partiler grup kararı veya imza toplamak suretiyle adaylarını cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiler. Anamuhalefet partisi hariç. Partisini yönetmek daha önemli olacak ki, ülkeyi yönetmek için başkasını gösterdi. Partisinin genel başkanlığına bir türlü seçilemeyen birini cumhurbaşkanı adayı gösterdiler. Zaten Kılıçdaroğlu'nun takdim şekli, hareketleri bu konuya bakışını ortaya koyuyor. Bizim bakış açımızda cumhurun en üst temsil edecek kişi olması gerekiyor. En üst makamda temsil edecek bir kişinin de buna uygun birisi olması gerekiyor.

CHP, ekonomiden birçok alana kadar vasıf sayılmıştı Bu aday da bu vasıflarla ilişki kuran pek olmadı. Korkarım, bu işin sonu CHP'nin toptan satışına kadar gider. Nasılsa CHP, seçim kampanyası boyunca bunların hesabını millete verecektir. Bizi çıldırtacaklarını söylediler, haklarını verelim çıldırtmasalar da şaşırttılar.

Bizi İstanbul Büyükşehir Başkanlığı'na da, AK Parti Başkanlığı'na da, Başbakanlığa da, Cumhurbaşkanlığına da milletim getirdi. Onlar "Tamam" derse, kenara çekiliriz. Kim bugüne kadar hukuksuz bir şekilde yıkmaya kalktıklarında milletimizle karşısında olduk. İnşallah yıkım ekibiyle 24 Haziran'da milletimizle karşılarında olacağız."