Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafsız olması gereken makamına rağmen, yaptığı mitingler nedeniyle kendisini YSK'ya şikayet eden muhalefete, "Beni meydanlardan alamazsınız, susturamazsınız," diye seslendi.

Bu kez Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan Erdoğan,  25'inci il ziyaretini yaptığını bildirerek, muhalefetin bundan rahatsızlık duyduğunu savundu.

Erdoğan bazı siyasetçilere "Sivas'ın ötesinde demokrasi olmayacak mı, gidin oralarda konuşun" diye seslendi, kendisini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) şikayet eden muhalefet partilerine yüklendi:

"Türkiye'yi karış karış dolaşmamdan, vatandaşlarla bir araya gelmemden rahatsız oluyorlar. Cumhurla başkanın buluşmasından niye rahatsız oluyorsunuz? Bunlar Cumhurbaşkanlığı makamını milletin değil vesayetin temsilcisi olarak görüyorlar. İşte YSK'ya durmadan gidiyorlar, 'Bu cumhurbaşkanını meydana çıkarmayın', Yüksek Seçim Kurulu tabii reddediyor. CHP’si MHP’si, bunun yanında HDP’si gidiyor, durmadan gidiyorlar. Bak nereye giderseniz gidin, bu meydanlardan beni alamazsınız, susturamazsınız. Anayasa, cumhurbaşkanının çalışmasını belirlemiş ve bu konuda halkıyla beraber olmak onun en önemli görevidir."