AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da BBC'nin HARDtalk programından Zainab Badawi'nin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tutuklu gazetecilerin durumuna ilişkin soruya: Türkiye'de gazetecilikten tutuklu kimse yok, yapılan değerlendirmeler yalan" dedi. 

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü öncesi BBC'ye konuştu. 

Erdoğan, Türkiye'de gazetecilikten dolayı hapiste olan hiç kimse olmadığını ve bu konuda yapılan değerlendirmelerin "yalan" olduğunu söyledi.

"GERÇEK MANADA GAZETECİLİK TUTUKLU 2 KİŞİ VAR” 

 Tutuklu gazetecilerle ilgili bir soru üzerine, hapiste "gerçek manada gazeteci sıfatıyla" iki kişinin bulunduğunu belirten Erdoğan,  basın özgürlüğüyle ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"İÇERİDE OLANLARIN GAZETECİLİK SIFATI YOK” 

"Şu anda içeride olanların gazetecilik sıfatı yok. Bunlar ya terör örgütüyle beraber hareket etmişlerdir, ya silah bulundurmaktan içeri girmişlerdir, ya da birçok yerlerde bankamatikleri kırmışlar, buraları soymuşlardır. Ama ceplerinde bir sarı basın kartı değil, gazeteci kartı vardır. Bununla beraber de kendilerinin gazeteci olduğunu iddia etmişlerdir."

“BUNLARIN HEPSİ YALAN” 

 "Ve şu anda da sizin ifade ettiğiniz şekilde 170 tane gazeteci falan içeride yok, bunların hepsi yalan. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunların defaatle açıklamalarını yaptık ve şu anda gerçek manada gazeteci sıfatıyla içeride iki kişi var. Bunun dışında böyle bir şey söz konusu değil. Bu yalanlarla da dünyayı kandırmayalım."