Kabinede yaşanan köklü değişiklik Resmi Gazete’ye farklı yansıdı. Aralarında soruşturmaya adı karışan bakanlar dahil 8 bakanın görevden ayrılması ‘istifa’ şeklinde yer alırken, bir tv kanalına bağlanarak istifasını duyuran Erdoğan Bayraktar için Cumhurbaşkanı Gül’e ayrı bir başvuru yapıldı ve burada Bayraktar’ın görevden alındığı bildirildi.

Başbakan Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de  yayınlanan Bayraktar ile ilgili başvuru şöyle:

İlgi yazılar ile atanarak Bakanlar Kurulunda görev alan; Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Bakanlık görevinden alınmasını, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 109 uncu maddesi uyarınca yüksek tasviplerine saygıyla arz ederim.

Cumhurbaşkanı’na yapılan başvuruda diğer bakanlarla ilgili ise şu ifadeler kullanıldı:

İlgi yazılar ile atanarak Bakanlar Kurulunda görev alan; Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım görevlerinden istifa etmişler ve istifaları kabul edilmiştir.

Erdoğan Bayraktar istifa ettiğini canlı yayında açıklamış, Başbakan'ın da istifa etmesini istemişti >>>