Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar görevi İdris Güllüce'ye devretti. Bayraktar görevi devrederken Başbakan Erdoğan'a teşekkür ederek, 40 yıllık dava için özveriyle çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Bugünkü devir teslim törenlerinde en çok merak edileni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaydı.

Dün, bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklayıp, her şeyin altında Başbakan’ın imzası var, Başbakan da istifa etmeli diyen Bayraktar bugün değişti.

Bayraktar’ın istifasının dikkate alınmayıp görevden alındığı da Resmi Gazete’deki yazıyla ortaya çıkmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, görevi İdris Güllüce'ye devretti.

Bayraktar, görevi devrederken "2.5 yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevini İdris Güllüce'ye devrediyorum. Kendisine başarılar diliyorum.

Sayın İdris Güllüce'nin bilgi birikimi ve tecrübesiyle ülkemiz ve milletimiz için son derece başarılı çalışmalara yapacağına yürekten inanıyorum. Son derece sevinçliyim.

Yeni kabine hayırlı olsun. Başbakanımıza, kabine arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 40 yıldır içinde bulunduğum davanın, kutsal bu yolun yara almaması için üzerime düşen sorumluluğun bilinciyle yoluma devam edeceğimin sözünü veriyor, herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bayraktar sorulara yanıt vermezken istifa mı ettiği, görevden mi alındığı sorusunu “çok da önemli değil” şeklinde yanıtladı.