NTV’de canlı yayına katılan Erdoğan Bayraktar gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu.

İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda oğluyla birlikte adı geçen isimlerden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar canlı yayında şok bir açıklama yaptı.

Bayraktar, operasyon dosyasında şahsını rencide edecek veya izah edemeyeceği hiçbir husus olmadığını dile getirdi.

Bayraktar, “soruşturma dosyasında var olan ve yasalara uygun olarak onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü sayın başbakanın talimatıyla yapılmıştır” dedi.

Bakan Bayraktar konuşmasının sonunda Bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı ve “sayın başbakanın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyorum” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, NTV yayınına telefonla bağlanarak yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:

''17 Aralık tarihinde yapılan operasyon dosyasında şahsımı rencide edecek veya izah edemeyeceğim hiçbir husus yoktur. Ancak sayın başbakanın istediği bakanla çalışmak ve istediği bakanı görevden almak en tabi hakkıdır ve yetkisidir.''

''Fakat rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon nedeniyle ‘istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyon yayınlayın’ şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Etmiyorum çünkü soruşturma dosyasında var olan ve yasalara uygun olarak onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü sayın başbakanın talimatıyla yapılmıştır. Bu minval üzere bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ediyorum. Milleti ve vatanı rahatlatmak için sayın başbakanın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyor, yüce milletimize saygılar sunuyorum.''

OĞLU SERBEST BIRAKILMIŞTI

Bayraktar'ın oğlu Büyük Rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınmış, ifadesi alındıktan sonra da serbest bırakılmıştı.

Abdullah Oğuz Bayraktar, serbest bırakıldıktan sonra yaptığı ilk açıklamada hakkındaki suçlamaları reddetti.

İşte Erdoğan Bayraktar'ın canlı yayındaki o açıklaması: