Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

İNTERNETE SANSÜR

Hükümete internete sansür koyuyor ve yasaklıyor diye gazetelerde yaygara koparıyorlar. Diğer yanda millet bunu yaşayarak görüyor. Dün 100 bin çocuğumuz evlerine ellerinde tabletlerle gitti. 163 bin öğrenci internetle eğitim görüyor. Bu iktidara nasıl oluyor da internete sansür koyuyor diyorsunuz. Bunlar plazalardan manşet atıyor.

Maalesef dünyanın da belli odakları bu medya grupalrını kaynak kabul edip haber yapıyor. İşin aslı başka bunların yazdığı başka. Bize interneti yasaklıyor diye iftiara atarsanız dünya sizle alay eder.

Önümüzdeki aylar itibariyle geniş bant internete sahip okul sayımız 50 bine ulaşacak. 11 yıl önce okullarımızda bilgisayar ve internet yok denecek kadar azdı. Şu anda bir milyon bilgisayar var. Şimdi bir kısım medyada, şurada burada, hükümet interneti yasaklıyor, sansür getiriyor diye afedersiniz yaygara koparanlar var. Milletim kimin ne yaptığını yaşayarak görüyor. Bakın biz laf üretmiyoruz, biz icraat üretiyoruz. Dün 100 bin çocuğumuz evlerine ellerinde tablet bilgisayarlarla gitti. Yaklaşık 163 bin öğrencimiz etkileşimli tahtayla internetle eğitim görüyor. Bu iktidara nasıl olur da internete karşısınız yaftası yapıştırılması çalışıyor. Bu medyanın plazalarda attığı manşetlerle, anadoluda trakyada milletin gördüğünü birbirini tutmuyor. Size dünyanın her yerinde gülerler. Ama maalesef dünyada da belli odaklar haberler yapıyorlar. İşin aslı farklı, haberler farklı.

ABD’de bu tehdidi önlemene dönük çok sıkı tedbirler var. Avrupa’da düzenlemeler var. burada internetin nasıl bir tehdit olduğu görülmesi açısından bir çalışma arkadaşımızın çocuklarının başına geleni anlatmak istiyorum. 12-13 yaşlarındaki iki çocuk, internette gezinirken, karşılarına bir ekran görüntüsü çıkıyor. Ekran görüntüsünde çocuklardan birinin resmi var. Bilgisayarın kamerasından çekilmiş. Bilgisayara girmiş, kamerasını kontrol altına almış evin içindeki görüntüyü çekmiş. Sonra bir sayfaya yerleştiriyor. Sizi tanıyoruz, sizi biliyoruz, adresiniz elimizde, bir polisiz jandarmayız diyerek jandarma’nın MİT’in logolarını sayfaya yerleştirerek, hesaba para yatırmaları isteniyor. İnanın bir çok çocuk, korkuyla kendilerine ekrandan emredileni yapıyorlar. Bizim arkadaşımızın çocukları korkuyla ağlayarak babalarını arıyorlar. İşte bu internette yapılan belki de en basit dolandırıcılık şeklidir.

MHP VE CHP'NİN İTİRAZI

Hayır internete sansür gelmiyor. Sadece ahlaksızlığı engelliyoruz. Bu yeni yasadan en fazla faydalanacak olan CHP ve MHP'dir. Çünkü kaset şantajına maruz kalan bu iki partidir. Aslında CHP ve MHP de içten içe bu yasanın çıkmasını istiyor. Ama paralel yapıya şirin görünmek için karşı çıkıyor.

Bu yeni yasadan en fazla istifade edecek olan CHP'dir, MHP'dir. Çünkü en fazla kaset saldırısına uğrayan, kayıtlarla en fazla tehdit edilen, dizayn edilen CHP ve MHP'dir. Biz yeni internet düzenlemesiyle sadece çocukları değil, CHP'yi, MHP'yi diğer partileri de alçakça tehdit ve şantaj karşısında koruma altına alıyoruz.

'BAYKAL'IN GÖRÜNTÜLERİNİ DE YAYINLAYIN'

Deniz Baykal'ın bizim internetten kaldırdığımız görüntülerini de bugünkü grup toplantısından yayınlayın. Patronlarınız ananaslı, Ugandalı görüntülerini yayınlayın. Hocanızın beddualı görütnlerini yayınlayın, hep birlikte amin deyin. (Ntv, gazeteport)