Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen 49’uncu Muhtarlar Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Benim cumhurbaşkanım değilsin" sözlerine yanıt verdi. Erdoğan, "Bay Kemal, ya ben senin cumhurbaşkanın olmaya meraklı değilim. Ben milletimin cumhurbaşkanı olarak seçildim ve yüzde 52,6 oy" diye konuştu.

Muhtarların, “devletin köy ve mahalle halkı üzerindeki gözü ve kulağı, eli ve kolu olduğunu” söyleyen Erdoğan, “Muhtarlarımızı üzen, beni de üzer; muhtarlarımızı memnun eden, beni de memnun eder” dedi.

‘BİZE MİLLETİMİZİN CUMHURBAŞKANI OLMAK YETER’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Benim cumhurbaşkanım değilsin” sözüne değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Bay Kemal, ya ben senin cumhurbaşkanın olmaya meraklı değilim. Ben milletimin cumhurbaşkanı olarak seçildim ve yüzde 52,6 oy. Kim verdi bunu? Benim milletim verdi. Sen yüzde 52’nin içinde olmayabilirsin. O benim için önemli değil; ama sen yüzde 52,6’ya ihanet edemezsin. Bugüne kadar ettiğin için de zaten bir yaraya merhem olmadın. 31 Mart’ta da olamayacaksın, göreceğiz. Niye? Teröristlerle el ele, kol kola gezene benim milletim ‘yürü’ demez. Bize milletimizin, muhtarlarımızın cumhurbaşkanı olmak yeter. Aslında bu zat ağzından çıkan sözün ne anlama geldiğini bilse bunu söylemek yerine kaldırır, kendini o kürsüden aşağı atar. Ama ağız işte, torba değil ki büzesin.”

‘SEN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLSAYDIN’

Kılıçdaroğlu’nun, 24 Haziran seçiminde aday olmadığını hatırlatan Erdoğan, “Bay Kemal, niye sen cumhurbaşkanı adayı olmadın? Parti genel başkanıydın. Cumhurbaşkanı adayı olsaydın,  karşımıza çıksaydın. Bundan sonra meşruiyet çok daha güzel olarak ortaya gelirdi. Ama sen genel başkan olduğun halde çıkmadın. Halkının gönlüne giremeyen, halkının huzuruna da çıkamaz” dedi.

‘ADAMLARINA DÖKÜLÜN SOKAKLARA DİYOR’

“Bizim gözümüzde bu zat, her ne kadar bir kaset kumpasıyla önü açılmış olsa da CHP kurultayında seçilip, geldiği için meşru bir siyasetçidir” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Çünkü bizim CHP seçmeninin de delegelerinin de iradesine saygımız vardır. Son seçimlerde 26 milyon 330 bin vatandaşımızın ortaya koyduğu iradeyi, yüzde 52,6’lık bir desteği meşru görmediğine göre demek ki bu zatın kafasında başka bir demokrasi tarifi bulunuyor. Onun için işte adamlarına ‘Dökülün sokaklara’ diyor. Ama 15 Temmuz gecesinde de tankların arasından gelip, geçip Bakırköy Belediyesi’ne sığınıyor ve o darbe girişimini tüm gece Bakırköy Belediyesi’nde kahvesini yudumlayarak geçiriyor.”

‘KILIÇDAROĞLU KAFASINA GÖRE, HİÇBİRİNİZ MEŞRU DEĞİLSİNİZ’

Seçilmiş cumhurbaşkanını meşru görmeyenin, muhtarları da meşru saymayacağını savunan Erdoğan, “Bunlar muhtarlarımıza da saldırdılar. Kılıçdaroğlu kafasına göre hiçbiriniz meşru değilsiniz. Muhtarlık koltuğunda oturmaya layık değilsiniz. Maalesef ülkemizde işte böyle çarpık bir zihniyet ana muhalefeti temsil ediyor” diye konuştu.

‘BELEDİYE BAŞKANLARI VE KAYMAKAMLAR EMRİNİZDEDİR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara seslenerek, “Belediye başkanlarımız, özellikle AK Partili belediye başkanları sizin emrinizdedir. Eğer bunu yapmıyorlarsa bu toplantı var ya buradaki bir defa şu sizlere dağıtılan formlara şikayetlerinizi yazmalısınız. İkinci bir şey; kaymakamlar aynen sizin emrinizdedir. Ben bunu belediye başkanlarımıza AK Partili onlara bu talimatı verdiğim gibi kaymakamlarımıza bu talimatı verdim, veriyorum. Aynı şekilde bakanım da bu talimatları veriyor, vermeye devam edecek ve valiler de buna dahil. Çünkü biz bu milletin efendisi değiliz, hizmetkarıyız” ifadeleri kullandı.