Türkiye’nin 12. cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, adli yıl açılış töreninde Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşması halinde kendisinin törene katılmayacağını söyledi.

Erdoğan dün, AKP Genel Merkezi'ndeki partisinin kuruluş yıldönümü resepsiyonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gelen bir soru üzerine bu törende cumhurbaşkanının baro başkanını dinlemek zorunda olmadığını söyledi.

“Bugüne kadar bu tür şeyler olduysa artık bunların reforme edilmesi lazım. Bütün bunlara rağmen Yargıtay Başkanı orada konuşacaksa, Yargıtay Başkanını ben de seve seve dinlerim, Yargıtay'ın başı olduğu için dinlerim.”

Erdoğan törendeki konuşmaların 20 dakika ile sınırlandırılmasının da önemi olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

“Beni süreler hiç ilgilendirmez, katılmam. Orada Yargıtay Başkanı sadece konuşacaksa eyvallah, ödüllerine vesaire eyvallah. Zaten işin asıl formatında, yasal formatında bu yok. Neymiş teamülmüş. Bir teamül arıyorsanız, böyle bir yerde konuşması gereken Yargıtay üzerinde bir şey aranıyorsa orada cumhurbaşkanı konuşur.”

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz mayıs ayında, Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümü töreninde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun siyasi konuşma yaptığını ve konuşmasının uzun olduğunu söyleyerek toplantıyı terk etmişti.