Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Kuzey Kıbrıs'ı ziyaret edeceklerini duyurdu.

Erdoğan, "Orada törenlere katılacağız sonrasında Kapalı Maraş bölgesinde şöyle topluca bir piknik yapacağız" dedi.

AK Parti Maraş İl Kongresi'nde konuşan Erdoğan şunları söyledi:

AK Parti ve Tayyip Erdoğan'ı kim neden seviyor veya sevmiyor diye bakınca netice budur. Ne işin var senin, Libya'da, Azerbaycan'da, Suriye'de işte bizi bu yüzden sevmiyorlar. Biz zalimin karşısında duracağız. Bizi ümmet sever, bizi mağdurlar sever bize o yeter. Buna karşılık bizden hainler nefret eder.

Eğer vesayeti tasfiye etmeseydik kimsenin bize itirazı olmazdı. Eğer terör örgütlerinin başını ezmeseydik kimse bize yan gözle bakmaz saldırmazdı. Eğer IMF'ye bağlı ekonomik düzeni kırmasaydık kimsenin bizden şikayeti olmazdı. 23 göreve geldiğimizde, 23,5 milyar dolar IMF'ye borcumuz vardı. 2013'te bu borcu sıfırladık. Ama ne diyor CHP, bak böyle gidemeyeceksiniz IMF'den borç alın. Bunlar bizi ne zannediyorlar. CHP, IMF'den borçlanmaya alışmış biz bu duruma düşmeyeceğiz. Darbecilere kuzu kuzu teslim olsaydık kimse bize ateş püskürmezdi.

BAHÇELİ İLE KAPALI MARAŞ'A GİDECEĞİZ

Şimdi hamdolsun Kuzey Kıbrıs'ta seçim yapıldı. Bu seçim neticesinde Türkiye'yi seven Türkiye'yi kabullenmiş bir kardeşimiz orada Cumhurbaşkanı oldu. İnşallah Kıbrıs'ta şimdi yeni bir süreç başlıyor. Ayın 15'inde biz Cumhur İttifakı olarak Sayın Bahçeli ile birlikte heyetimizle Kuzey Kıbrıs'ta olacağız. Orada törenlere katılacağız sonrasında Kapalı Maraş bölgesinde şöyle topluca bir piknik yapacağız.

Anavatan-Yavruvatan birlikteliğimizi orada bizzat yaşayarak ortaya koyacağız. Buna ihtiyaç var bu gecikti. Tüm bunları yapmasaydık biz milletimizin yüzüne bakabilir miydik? Bunları yapmasaydık biz biz olabilir miydik? İşte bunun için diyoruz ki hem mücadeleyi yürüteceğiz hem bedelini ödeyeceğiz hem de hedeflerimizden asla vazgeçmeyeceğiz.