Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisi hakkında "FETÖ'nün bir numaralı siyasi ayağı Cumhurbaşkanı koltuğunu işgal eden zattır" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde açtığı 250 bin TL'lik tazminat davasında mahkemeye 85 sayfalık dilekçe gönderdi.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre Cumhurbaşkanı'nın avukatının hazırladığı dilekçede, 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı belirtilen generallerin büyük bölümünün Erdoğan'ın başında bulunduğu Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) terfi ettirilmesi konusunda 'askeri kesim' suçlandı.

15 Temmuz öncesinde YAŞ'ta Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları ile orgenerallerin olduğuna işaret edilen dilekçede, "Başbakan ve Milli Savunma Bakanı'nın iki kişi olarak sivil azınlıkta olduğu ve teknik hazırlığın da Genel Sekreter unvanı ile asker kesim tarafından yapıldığı" belirtildi.

Erdoğan'ın avukatının işaret ettiği dönemin önemli bölümünde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar görev yapıyordu.

Diğer yandan dilekçede, Ergenekon davasına ilişkin Erdoğan'ın 2008 yılında "Ben bu davanın savcısıyım" dediği iddiası yalanlanırken, Erdoğan’ın 'milletin savcısı' olduğunu beyan ettiği savunuldu.

Kılıçdaroğlu, partisinin 27 Mart'ta düzenlenen grup toplantısında "FETÖ'nün bir numaralı siyasi ayağı Cumhurbaşkanı koltuğunu işgal eden zattır. Versin mahkemeye, ispat edeceğim" demiş, bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, kılıçdaroğlu aleyhinde 250 bin TL’lik tazminat davası açmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, davanın görüldüğü Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 84 sayfalık dilekçe vermişi, eski Genelkurmay Başkanları İlker Başbuğ ve Işık Koşaner ile dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu 8 kişinin tanık olarak dinlenmesini istemişti.

Dilekçede "FETÖ'nün devletin en kritik konumlarına yerleşmesine en fazla katkı veren siyasinin Erdoğan olduğu" belirtilirken, 15 Temmuz'a katılan neredeyse tüm generallerin, general olmasını Erdoğan'ın YAŞ'ta sağladığı, terfi ve atama kararlarına imza attığı vurgusu yapıldı.