Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde kardeşliğin büyüdüğünü ve ebedi olacağını söyledi.

'BU ÜLKEDE ARTIK SİLAHLAR DEĞİL, SİYASET KONUŞSUN İSTİYORUZ'

"Büyümenin, ilerlemenin, çözümün özellikle de kardeşliğin önünde duran bu terörü Türkiye'den söküp atmamız gerekiyor" diyen Erdoğan, "Bunu beraber yapacağız. Biz bu ülkede artık acıları değil, başarıları konuşmak istiyoruz. Bu ülkede biz artık ölümleri değil, sevinçleri konuşmak istiyoruz. Biz bu ülkede artık silahların değil, fikirlerin, siyasetin konuşmasını istiyoruz" dedi.

"Savaş kolay, barış zordur. Biz zora talibiz" ifadesini kullanan Erdoğan, fikri olanın, düşüncelerine inananın silaha başvurmayacağını, eline silah almayacağını söyleyerek; silahın, fikri olmayanların, kendi fikrine, kendi düşüncesine inanmayanların, güvenmeyenlerin bir yöntemi olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'SİLAHLARIN ART ARDA ÇEKİLDİĞİ BİR DÖNEMİ GERİDE BIRAKIYORUZ'

"İşte biz silahların art arda çekildiği bir dönemi geride bırakıyoruz. Diyoruz ki lütfen artık silahı gömün, silahı bırakın, biz size diyoruz ki şu sıkılı yumrukların olduğu bir toplum barış toplumu olmaz ve bir barış, huzur, kardeşlik ortamını tesis etmek için samimiyetle çalışıyoruz, bu samimiyetin karşısında samimiyet bekliyoruz. Kardeşlerim Allah'ın izniyle, sizlerin desteğiyle, hayır duasıyla biz bu terörü Türkiye'nin gündeminde söküp atacak, kardeşliği daha güçlü şekilde tesis edeceğiz. Elinizden bir şey geliyorsa, lütfen elinizle düzeltin, o yanlışı elinizle düzeltin. Eğer elinizden bir şey gelmiyorsa o zaman o yanlışı lütfen dilinizle düzeltin. Elinizden, dilinizden bir şey gelmiyorsa en azından gönülden dua edin ve bu süreç düze çıksın."