Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya ile yaşanan gerilimle ilgili konuştu.

Erdoğan Hristiyan Demokratlar, SPD ve Yeşiller Partisi’ni, “Türkiye düşmanları” olduğunu savunarak, “Oradaki vatandaşlarımız bu partilere değil Türkiye’ye düşmanlık yapmayan partilere oy vermeli” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

Türkiye ile Almanya arasındaki sorunda sorumluluk aranıyorsa bunun baş sorumlusu Almanya’nın stratejisidir. Almanya, şu ana kadar iç siyasi çekişmelerini sürekli olarak Türkiye’yi ve diğer Avrupa ülkelerini de yanına almak suretiyle bu sürece taşımıştır. Almanya, AB müktesebatına uymayan ülke durumuna düşmüştür. Biz vize konusu olmuştur ve AB sözüne uymamıştır.

Türkiye’ye ödeme vaadinde bulundukları para, bizim bütçemize girmeyecekti. 3.6 milyar Euro söz vermişlerdi. Bu parada 825 milyon arazide kullanılıyor. 30 milyar Euro’yu aştı bizim harcamamız. 25-30 gün sonra yapılacak seçim için SPD ve Hristiyan Demokratlar olarak Türkiye’yi ne kadar hırpalarsak o kadar oy alırım telaşına düşmüşlerdir. Almanya’daki tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. Bunlara sakın ola oy vermeyin hataya düşüp. SPD, Hristiyan Demokratlar, Yeşiller… Sakın. Türkiye düşmanı olmayan partilere oy verin. Bu artık Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarımın onur mücadelesidir.

İşte bunu özellikle de Hamburg zirvesinde konuştuk. Kendilerine çok açık açıklamalarımıza rağmen hâlâ aynı kafadalar. Değişen bir şey olmadığına göre asıl bu işi değiştirecek olan, 1 milyon Türk seçmeni. Ben Türk seçmenlerimize, Türkiye’ye bu denli saldıran siyasi partilere karşı sandıkta oy kullanırken gerekli dersi vermeleri çağrısı yapıyorum. AB ülkeleri ile asla kavgalı olmadık. Ama bizim haysiyetimizle, onurumuzla kusura bakmayın hiçbir ülkeyi oynatmayız.

BARCELONA'DAKİ SALDIRIYI KINIYORUZ

Barselona’daki saldırıyı şiddetle kınıyoruz. DEAŞ’ı lanetliyoruz ve onlara karşı çok ciddi bir mücadele veriyoruz. İçeride ve dışarıda. Bildiğiniz gibi biz sadece Fırat Kalkanı harekatında 3 bin DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdik. Ülkemizde de aynı şekilde. Fakat Batı, adımlarını bizim gibi kararlılıkla atmıyor. Umarım onlar da adımlarını daha kararlı atar ve birlikte bu mücadeleyi sürdürürüz.

Biz şu anda üstümüze düşen görevi yapıyoruz. Biz notamızı verdik ve gerekli adımları atmalarını istiyoruz. Almanya kendi vatandaşlarını isterken farklı bir üsluba bürünüyorsa biz de istiyoruz. Üstelik onlar suçluyu istiyor, biz teröristi istiyoruz. Hâlâ bekliyoruz, onların burada 3-5 tane tutuklusu var, sürekli onları istiyorlar. Onların yargısı varsa bizim de yargımız var.