İstanbul’da kaybettiği seçimleri Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı başvuruyla yenileme kararı aldıran AKP,  seçmenin aklındaki sorulara karşılık ikna edici cevaplar üzerinde çalıştığı öğrenildi.

Erdoğan’ın AKP’ye “Sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakılmayacak. Yüz yüze görüşülecek” dediği ifade edilirken, partili bir milletvekili ile cumhurbaşkanı arasında dikkat çeken bir diyalog gündeme geldi.

İstanbul seçiminin iptal edilmesi kararının gerekçesinin henüz yazılmadığını belirten Kılıçdaroğlu, darbeci olarak nitelendirdiği YSK'ye kesinlikle güvenmediğini söyledi.

Söz konusu diyaloğu AKP kulislerine dayandıran Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, İstanbul’da partilerden ziyade YSK kararının oylanacağını yazdı.

"Erdoğan kafasını işaret ederek, 'mideye değil artık buraya bakacağız. Herkesin midesini doyurduk ama yine de oy vermiyor' dedi."

Kulislerde, kabine değişikliğinin de konuşulduğunu aktaran Selvi’nin yazısından ilgili bölümler şöyle:

“Erdoğan, “Sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakılmayacak. Yüz yüze görüşülecek, gönüllere girilecek” diyor. Öncelikli olarak hemşeri dernekleri mercek altına alınmış durumda. Ancak burada asıl sorun şu: Hemşerilere ulaşılacak ancak onlara ne söylenecek?

Ekonomi ne olacak?

Bir zarftan çıkan 4 oydan biri geçerli sayılırken diğer üçü neden geçersiz oldu?

Hırsızlık diyorsunuz, peki bu hırsızlığı kim yaptı?

AK Parti bu sorulara ikna edici cevaplar üzerinde çalışıyor. Temel bakış açısını yansıtması için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir milletvekili arasında geçen diyaloğu yansıtmak istiyorum:

“Milletvekili: İstanbul seçimlerini neden kazanamadık, bunun çok iyi analiz edilmesi lazım.

Erdoğan: Ooo işimiz zor. Daha sana anlatamamışız ki... Biz kazanamadık değil, biz haksızlığa uğradık.”

Bu arada siyasi kulislerde iki şey daha, çok konuşulmaya başlandı.

1- Kabine değişikliği.

2- Abdullah Gül-Ali Babacan partisinin kuruluş çalışmalarının hızlandırıldığı. Buna bir de Ahmet Davutoğlu cephesinde sürdürülen çalışmaları eklemek lazım.”