Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün ikinci mitinginde İzmir’deydi. İzmir’de halka seslenen Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile diğer cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş ve Ekmeleddin İhsanoğlu’na yüklendi.

Erdoğan, İhsanoğlu'na yine İstiklal Marşı üzerinden yüklenerek, "Hakikatten dürüst saygıdeğer bir babası vardı. Ama baba ve evlat her zaman aynı olmuyor," dedi; "Şu anda 3 yaşındaki yavrularımız bizim 10 kıtasını gümbür gümbür okuyorlar. Dedim ya yabancı. Türkiye ’ye değerlerimize İstiklal Marşı’mıza yabancı. Daha ülkenin milli marşını bile bilmiyor. O kadar monşer ki, halkına o kadar yabancı ki… Menderes’in şehri İzmir kararını vermiştir. Menderes ne demişti, 'Yeter artık söz milletin'." diye konuştu.

'KILIÇDAROĞLU SEN ALEVİ OLABİLİRSİN…'

Erdoğan, Kelmal Kılıçdaroğlu'na da şu sözlerle yüklendi:

"Alevisiyle, Sünnisiyle 77 milyon bir olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Kılıçdaroğlu sen Alevi olabilirsin. Ben buna saygı duyarım. Bunu açık açık söyleyebilirsin. Ben de Sünniyim. Ben de bunu açık açık söylüyorum. Milleti aldatmaya gerek yok."

'TEK MİLLET ARAYIŞINI KABUL EDECEKSİN'

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı 'tek millet' söylemi üzerinden hedef alan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bir aday çıkmış, adını vermeyeceğim, 'tek millet olmaz' diyor. Eyy efendi, bu ülkede cumhurbaşkanı adayı olacaksan tek millet anlayışını kabul edeceksin. Sen daha çırak bile olamadın. Sen olsan olsan, kendisi Zaza ama benim Kürt kardeşlerimi aldatıyor. Bunların derdi dağ. Şehir değil. Tehditle silahla milletten oy isteyecekler. Kadınları da istismar ediyorlar. Maden kadın haklarına bu kadar düşkündünüz. Evlatları dağa kaçırılan o anaları neden ağlattınız. Ciğerimizi yanıyor. Utanmadan sıkılmadan konuşuyorlar. Utanmadan o anneleri MİT’in getirdiğini söylediler. O anneler Kürt annesi. O anneler satılık değil. Ama sen olabilirsin…"