Türkiye ile AB arasında ilişkileri yumuşatmaya yönelik yeni adımlar atılıyor. Alman Die Welt gazetesinde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mart ayında AB temsilcileriyle bir araya gelecek.

Alman basını, AB ile Türkiye'nin ilişkileri yeniden düzeltme yolunda hazırlık yaptığını yazdı. Die Welt gazetesinin Brüksel'deki diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AB'nin önde gelen temsilcileri arasında mart ayı sonlarında zirve buluşması yapılması planlanıyor.

Buluşmada AB'nin, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani ve AB Konseyi Dönem Başkanı Bulgaristan'ın başbakanı Boyko Borisov tarafından temsil edileceği haberde yer aldı. Zirvenin Sofya'da mı Brüksel'de mi yapılacağı henüz kesinlik kazanmadı.

AB liderleri ile Erdoğan arasındaki son buluşma geçen mayıs ayında Brüksel'de tertiplenen NATO zirvesi sırasında gerçekleşmişti.

'TÜRKİYE'YE ÜÇ MİLYAR EURO'LUK DESTEK TAAHHÜDÜ İHTİMAL DAHİLİNDE'

DW Türkçe'nin aktardığı habere göre, zirvede tarafları ayıran unsurlar gibi ortak çıkarlar da ele alınacak. AB'nin terörizm ile mücadele, göç politikası, enerji ve Erasmus programı çerçevesindeki öğrenci değiş tokuşu konularında Türkiye ile işbirliği yapabileceği belirtiliyor.

Mültecilere yardım projesi çerçevesinde Türkiye'ye yeniden üç milyar euro'luk destek taahhüdünde bulunulmasının da ihtimal dahilinde olduğu öğrenildi. Konuya aşina diplomatlardan alınan bilgilere göre, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, Türk vatandaşlarına vize muafiyeti tanınması ve tam üyelik müzakerelerinde yeni başlıkların açılması bu yıl da söz konusu olmayacak.